Joulu on juhannuksen lisäksi yksi lempivuoden aikani. Suorastaan olen jouluhullu. Valoja ja koristeita ei ole koskaan liikaa. Laitan puuhamaahan punaisen joulun valoineen ja kaupunkiin valkoisen joulun.
 Rölliporttikin sai jouluvalot samoin lato. Sääli että lunta ei ollut vielä tuossa vaiheessa kunnolla.Joulukuusta emme laittaneet mökkiin sisälle koska tilaa on rajallisesti. Harmitti että ei ollut tilaa rakenaa tonttukylääkään, mutta säästän tarvikkeet ja tontut josko sitten jossain vaiheessa mökki olisi isompi remontin jälkeen ja voisin taas ottaa tonttukylän käyttöön.Mökin joulu tulee olla punainen ja hieman sellanen tonttumainen.


Aitoja joulukukkia en laita mökille koska siellä ei ole kuka kastelee sillä välin kun olemme kaupungissa. Mutta havun oksilla ja silkkikukillakin saa aikaan jonkin laista tunnelmaa.Lattia sai joulumatot ja sängynpäälle vielä p.unainen päällinenKanupunkiin  valkeaa. Ei kauheesti tonttuja vaan enkeleitä, kukkia ja kimallusta.Valkoista joulukuusta ja joulukukkia myöten.Piparkakkutalo ei nyt sentään ollut valkoinen.Teen silkkikukista ja muista askartelutarvikkeista ovien yläpuolelle Joulutähtiasetelmat.Minusta valkoiset ruusut kuuluvat myös jouluun.
Vaikka tontut kuuluu mökille, niin näihin hurmureihin ihastuin ja pitihän ne sitten tuoda kotiinkin. Mutta nämä ei ole puettu punaseen nuttuun.Seimi kuuluu aina perinteisesti Jouluun. Niin kuin ikkunavalotkin.