Niin, aika kulkee kulkuaan, emmekä me sille mitään voi. Olimme Kuhmossa jättämässä hyvästit rakkaalle ystävälle. Hautajaiset oli pienet ja lämminhenkiset. Takana on yhteistä historiaa jo lähes 40 vuotta. Se sisältää nuoruutta, seurustelua, perheen perustamista ja nyt jo isovanhemmuutta. 

Ensin ajeltiin Tampereelle hakemaan poikaa (kummitädin hautajaisiin). Siellä hetken seurusteltuamme läksimme ajelemaan kohti Sotkamoa. Illalla saavuimme perille ja meitä hemmoiteltiin pitkän ajomatkan jälkeen savusaunalla. Ai niitä ihania löylyjä. Sekä lämmintä vierainvaraisuutta.

Aamulla sitten ajelimme Kuhmoon .

Aikaa jäi runsaasti ennen siunaustilaisuutta,  joten ajelimme ristiin rastiin Kuhmossa. Ja vielähän se Kalevalakylä näytti yhtä hyvälle kuin ennenkin. 

 IMG_9346-normal.jpg

Siinä on jotain niin puhuttelevaa. Sääli ettei nyt ollut kesaika.

IMG_9342-normal.jpg

.Jotakin oli peruuttamattomasti ohi, mutta kuitenkin, niin monesta asiasta saadaan kaikki olla kiitollisia. Pitkän sairastamisen jälkeen sait armon ja pääsit luojasi luo.

Lepää rauhassa ystäväni, et unohdu koskaan. Niin paljon sinulta olen saanut ja niitä muistoja kannan sieluni sopukoissa elämäni loppuun. 

Ajelmimme Nurmeksen kautta Tampereelle ja sieltä Espooseen.

Minun ei tarvinnu ajaa ollenkaan kun miesväki hoiti ajamisen. Sain ihan rauhassa neuloa sukkia matkan aikana.

 

Copy%20of%20IMG_9370-normal.jpg

 

Kyllä maisemat Kainuussa ja Pohjoiskarjalassa oli kauniita. Valkoinen puhdas hanki ja lumiset puut. Piti ihan pysähtyä ihastelemaan maisemia. 

 

IMG_9365-normal.jpg

Eipä maismia kovin kauniiksi enää voinu sanoa kun alettiin lähestyä Espoota. Ei maisemat ollu näin kauniit. Likanen vesi roisku ja likasi niin auton kuin tuulilasinkin. Lunta, joo ehkä vähän siellä täällä ja sekin likaista. Sulaisi toki pois noi likaset kasat jos ei enempää tule. 

Pääasia oli käydä hautajaisissa, niin silti oli kiva nähdä ystäviään pitkästä aikaa, vaikka ei seurusteluun juuri aikaa jäänytkään. Oli yhtä ajamista koko viikonloppu, mutta samalla tuli vietettyä aikaa pojankin kanssa. Kerkes siinä taratella rauhassa samalla kun istuttiin autossa.

Elämä kulkee kulkuaan ja surusta huolimatta ympärillä on kaunista kun vain muistamme pysäthyä katsomaan mitä näemme.