Nyt on ollut muutama päivä kunnon hellettä ja sen tuntee kerrostalossa. Koko huoneisto on kuin pätsi. Ei paljon auta vaikka kaikki räppänät on auki. Mutta marjasato kypsyy todella vauhdilla. Vaari kerää Karviaisia, Mustiaviinimarjoja, Punasia viinimarjoja ja vadelmia. Mutta koska sisällä on niin tuskasen kuuma niin en edes kuvittele tekeväni hilloja ja muuta säilöntää hellan äärellä. Olen säälimättä laittanut marjat pakkaseen ja kunhan ilmat viileevät niin sitten alan niitä hillottamaan ym. On ihan mahtavaa kun on iso pakastin. Jos sitä ei olisi niin olisi pakko kuumuudesta huolimatta alkaa hellan ääressä säilömään.

Ei ole kauaakaan kun valitin että sade sais jo riitää. No nyt ei ole satanu vaan aivan muuta. Nauttisin kyllä tästä säästä jos voisin olla mökillä. Siellä on ihanan viileää aitassa nukkua. Mutta kun nää petoniseinät kuumenee niin ne ei jäähdykkään ihan heti.

Jos marjat kypsyy vauhdilla niin kukinnatkin jatkuu samaa tahtia.

On ihanaa kun puuliljat kukkivat. Olen niin odottanu niiden kukintaa. Ne on jotenkin niin upeita. Ainakin minun mielestä.

Tämä ihana pinkki lajike on mielestäni niin ihana.

d4d4d4d4d4d.jpg

Ja sitten vähän vaaleampana toinen lajike.

789456.jpg

Eikä kakkoseksi kyllä jää nämä puhtaan valkoisetkaan.

s4s5s5s56s6s.jpg

Keltaiset ovat kuin auringonpaiste.

99999.jpg

Vielä oli nupullaan tummat puuliljat. Viininpunaiset ja kirjavat. Saisin komean liljapenkin jos laitaisin kaikki yhteen penkkiin. Mutta en halua niin. Olen ripotellut kaikkiin kukkapenkkeihin kaikkija lajikkeita jotta saan ne kukkimaan kokoajan. Näin ei tule isoa katkosta ettei kukkapenkissä joku kukkalaji ainakin kukkisi.

Tosin pitäsi sitten olla niin pajon eri liljalajikkeita että koko ajan joku lilja kukkisi. Mutta silti jäisi pitkiä aikoja alkukesästä sekä loppukesästä ettei siinä kukkisi mikään.

Mutta on ihanaa kun puutarhan joka puolella kukkii ja onneksi puuliljat on niin näyttäviä väreiltään ja kooltaan että ne kyllä on kukkapenkin katseenvangitsioita. Pelkäsin että talvi on karsinut niitä mutta onneksi ei kovinkaan paljon. Muutama tietysti kuoli mutta suurinosa kukoistaa.