Helmikuu ja tämä alkukuukausi Maaliskuutakin on kulunut todella nopeasti. Hyvä niin, sillä reuma on kiusannu ihan tolkusti. Käsitöitä en oo pystyny tekemään ja puutarha on lumen alla. No hyvä niin että on talvi. Eipähän ole tarvinnu murehtia etten ole pystyny tekeen puutarhatöitä.

 

Mutta jotenkin aikaansa on pitäny kuluttaa, toimettomanakaan ei osaa olla. Leipoen. Niin on aikaa kulutettu. Tosin kohta alkaa linjat kärsiä kun tulee herkuteltua. Ollaan saatu nauttia perheen ja ystävien seurasta välillä. Ja he ovat sitten syöneet kaverina herkkujani.

 

On ollut mukava leipoa. Tosin mies on jonkin verran joutunut auttamaan jos en oo itte pystyny tekeen jotain pikkujuttua. Mutta on auttanu mielellään.

Kaikki leivonnaiset on gluteinittomia ja maidottomia.

Ystävät oli tulossa viikonlopuksi joten päätin leipoa kuppikakkuja. Ja kas vaan, kun taikina oli valmis niin vasta sitten älysin kattoa onko paistovuokia. No hetken pää nystyröitäni vaivasin ja tein sitten yhden ison josta jokainen sai leikattua oman palan. Nauraen syötiin ja kaikille maistu. Eli oli maukkaampaa miltä näytti.

20190302_123625.jpg

Kuivakakkujen teko onnistuu kipeillä käsilläkin. 

Tässä tiikerikakku.

20190302_112702.jpg

Tämä kookoskakku suklaa kuorrutteella oli oma suosikkini. 

20190214_182932.jpg

Suklaarouhekakku maistui myös.

20190223_211544.jpg

Ystävät toi miehen siskon lähettämän gluteenittoman hapanjuuren, joten hapanlimppua on myös tehty. Maun lisäksi se tuoksu. Vau. Kyllä kotona tuoksu hyvälle.  Miehen mielestä hapanlimppu oli maukkaampaa kuin kaupan gluteenittomat leivät. Joten päätimme että vastaisuudessa leivotaan itte leipänsä. Tein myös muikkukukkoa (josta en kerinny ottaa kuvaa).

20190309_162107.jpg

Näiden lisäksi ollaan leivottu kasvis ja lohi piirakoita.

20190217_144525.jpg

Leipominen on mukavaa ajanvietettä. Olen aina leiponu, mutta nyt välillä tuntuu että ei juuri oo muuta tekemistä. Jotenkin pienemmät kivutkin unohtuu kun keskittyy leipomaan.

Päivä on jo pidentynyt ja ei oo ulkona ihan pimeää kun tulee kotiin. On ihan kiva töiden jälkeen mennä ulkoilemaankin. Ystävien kans tehtiin pilkkiretk, kun olivat viikonlopun meilläi. Mies kävi lasten kanssa lähilammessa ja kaira osu kiveen ja terä meni. Onneksi vierailla oli oma kaira mukana joten mentiin tohon lähelle merelle pilkkimään. Minä en menny jäälle kun mun kengät ei pitäny jään pinnalla. En ottanu riskiä että kaadun. Mutta pidin rannalta käsin seuraa. Ja kyllä eväät maistu hyvälle rannassa. Kalaa ei saatu, mutta raitista ilmaa ja mukavassa seurassa oli kiva ulkoillaa yhdessä.

Mukavaa Maaliskuuta kaikille, kiva kun piipahdit sivuillani.

En laittanu ohjeita sillä netti on pullollaan ohjeita ja varmaan kaikilla muillakin on keittokirjoja hyllyt pullollaan.