Voi että olinkin jo loman tarpeessa. Odotin loman alkua innolla jotta pääsen mökille touhuamaan ja toteuttamaan suunnitelmiani. Sitä kun on kumma kapistus,  että kun tietää loman olevan tulossa niin sitä jo kellokortittaa koko lomamansa. Minä vain en osaa olla niin, että en olisi suunitellu eteenpäin muutamaa viikkoa etukäteen. Vasta Sunnuntaina lähdettiin mäkille koska käytiin juhlimassa 6v synttäreitä Tampereella. Olikin ikävä jo pijan perhettä. Sitä nähdään ihan liian harvoi, matka on liian pitkä viikottaiseen näkemiseen.

Puutarhamyumälän kautta mökille.

Mökkiterassi sai syysistutukset. Hortenssiat on jo parhaat kukintansa nähny, mutta en raasinu vielä heittää poiskaan. Suurin osa kesäkulista jouto jo kompostiin osan laitoin uusiin ruukkuihin, kukkikoon vielä jonkin aikaa. Kun tulin mökille niin ekat kaksi päivää meni kun leikkasin nurmikon ja siistein puutarhaa. Laitoin myös terassin syyskuntoon. Mietein tovin mitä sinne istuttasin. En halunnu enää laittaa uusia talveksi. Mutta jotain minkä voi sitten helposti muokata talveksi. Niinpä päädyin näihin vaihtoehtoihin.

 

20170927_103636.jpg

Valkonen on mun lempiväri kukissa. Mutta en laittanu kaikkia valkoseksi.

20170927_103337.jpg

Tästä tais tulla liiankin rönsyävä, mutta osa kuihtuu enne talvea joten niiden tilalle sitten rauhallisempaa.

20170927_101328.jpg

Pihlajan marjoilla sain väriä hieman enemmän terassiruukkuihin terassin kaiteelle. 

20170927_103517.jpg

Koristekaalia, kanervaa ja kallaa laitoin kukkapenkkiin.

DSC_0162.jpg

Tunnelmaa saa valoilla ja kynttilälyhdyillä.

20170927_192630.jpg

 

20170927_103431.jpg

Vanhat pitsiverhot jouti kynttilälyhdyiksi. Petoniakin löytyi varastosta. Sitä aina vähän hymähtelee noita miehensä varastoja,  kun niissä on niin paljon kaikkea ettei sisään meinaa sopia. Mutta sitten kun saan jonkin idean, niin sieltähän sitten löydänkin tarvittavat työkalut ja materiaalit.

20170927_110339.jpg

Nyt tekisi mieli tehdä muutama lisää. Mutta aika ei anna periksi tällä lomalla.

20170927_192455.jpg

Loppuviikon kaivoin vanhaa vatukkoa pois. Tilalle tarkotus tehdä kasvulaatikkoalue. Mutta saa nähdä saanko sen valmiiksi loma aikana, sillä me saatiin vihdoinkin metsuri alapihalle. Piti tehdä monta tarjouspyyntöä ennen kuin löytyi kohtuuhintainen. Hintaerot on ihan valtavat. Kannattaa tosiaankin kysellä useammalta, siinä voittaa satoja euroja.

Mutta nyt urakkaa riittääkin ennen kuin jäljet on siivottu. 5 isoa kuusta ja yksi koivu lähti. Keväällä sitten koko alarinne puuttomaksi. Vihdoinkin pääsen suunnittelemaan loppuosan puutarhasta. Siinä talvisyömmen kuluu rattosasti.

 

DSC_0180.jpg

Ei oo tänä syksynä havuista puutetta, on mistä askarrella syksyn aikana ransseja ym. Lapittaminen jätetään talveksi. On mukava tulla ulkoilemaan talvella ja samalla lapittaa puita.

Ei toki ihan kokoaikaa oo töitä tehty. Parina iltana kävin järvellä ja samalla reissulla sienessä. Kalaa ei tullu mutta suppiksia ja kanttarelleja ihan kivasti. Mutta tärkeintä oli se rauha luonnon keskellä.

DSC_0155.jpg

Se veri vain vetää kummasti järvelle ja mettään.

DSC_0153.jpg

Meidän maisemat on kunnon kallioisia mutta hyviä marja-ja sienimaastoa. Mutta hyväämjumppaa kun kiipee kallioita ylös ja alas.

DSC_0148.jpg

Tänään Sunnuntaina otetaankin sitten rauhallisesti, nautitaan olostaan eikä tehdä mitään erikoista. Lepopäivä tarpeeseen jotta jaksaa ens viikon puuhastaa pihalla.

Näin se Syyskuu vaihtuu jo Lokakuuksi. Mutta syksyä kyllä riittää vielä toviksi ennen kuin talveksi kääntyy.