Huh. Hellettä on piisannu ihan omiksi tarpeiksi. Vettä ei  ole satanu kuukauteen, luonto kyllä sitä jo kaipaakin. Toivottavasti saadaan pian taivaalta vettä, muutoin ei tule marjoja eikä sieniä.

Täällä puuhamaassa on saanut kastella joka ilta puutarhaa. Mutta koska puutarha on paahteinen rinnetontti, niin en ole uskaltanu kitkeä ihan niin hyvin kuin pitäis. Jos multa pääsisi näkyviin, niin se päivään aikana kuivais ihan pöliseväksi.

Mutta hyvin on kuitenkin saatu pidettyä puutarha hengissä. Tosin kitkemistä riittääkin sitten kunhan uskaltaa kunnolla alkaa kitkeä. Nyt olen vain pahimpia rikkaruohoja keränny pois.

Tällä hetkellä puutarhassa kukkii enimmäkseen sinisiä ja valkoisia kukkasia, suomen väreissä mennään.

20180605_193746.jpg

Nää on niin ihania, mutta niin kovia leviämään.

20180605_193725.jpg

 

20180603_193354.jpg

Siperian kurjenmiekan tarina on huvittava. Sain vuosia sitten pari tainta. En kerinny niitä heti istutaa ja ne juurtui tuohon. Ei siinä ole kovin suuri ees maavara, mutta siinä kallion juuressa ne on menestyny tosi hyvin. Olen niitä jakanu moneen otteeseen itelle ja muille. Ja aina vain pöyhistyy. Tosin kyseisen perennan jako vaatii todella voimaa, että siitä saa palan irrotettua. Olen käyttäny raakaa voimaa, mutta ei ole siitä suuttunu. Nyt minulla on sitä jo monessa paikassa koko rinteen alueella.

20180601_185849.jpg

Iirikset ja Rentoakankaalit "Hullunakankaali". Siksi sitä mummoni  kuttui. Kukkivat nyt runsaana mosissa paikoissa puutarhaa. Hullunakankaali on yksi mun lempimaanpeitekasveista. Sen lehtien väri muuttuu sen mukaan miten varjoinen tai aurinkoinen kasvupaikka on.  Vanha rohdoskasvi, erittäin myrkyllinen. Luulen, että tuo vanha nimi on tullut siitä, että sen myrkky tekee hulluksi. Eli aiheuttaa pahoja hallusinaatioita, mutta on myös hengenvaarallinen väärin käytettynä. Niin kuin suurin osa rohdoskasveista. Mummoni ja hänen äitinsä olivat luonnonparantajia, niin mummoni osasi  varoitella lapsena noista kasveista.

20180603_193553.jpg

Kesäkukkia olen osatanu tosi vähän, koska on jouduttu olemaan poissa sen verran paljon. Olisivat vain kuivuneet. Mutta nyt on suunnitteilla, että josko ens viikonlopulla ne kävisi hakemassa. Leikkimökin kun suursiivosin pikkumiehille, niin en malttanu olla osamatta jo sinne kesäkukkasia.

Harmittaa kun kasvihuone on tilattu jo 3vko sitten, eikä se ole vieläkään tullut. Eilen tuli sitten viesti, nyt on lähteny varastolta. Eli saahan nähdä koska se saadaan. Olisi jo aika laittaa kasvit sinne kasvamaan.

20180603_193456.jpg

Kyllä se tuo Suomen luonto on sitten kaunista. Pysähdeltiin reissun aikana pitämään taukoa. Ja voi noita maisemia. Kyllä ne vain on niin ihania.

20180602_095350.jpg

Mies uida polskuteli tauon aikana, minä nautein vain katselemisesta ja kuvaamisesta.

20180602_212120.jpg

Illalla kun pysähdyttiin, niin vietettiin aikaa siinä rannalla ja ihasteltiin maisemia. Paikalle tuli toinen pariskunta ja he ehottivat että me otettaisiin heistä kuva siinä auringon laskua vasten ja he sitten ottaisivat meistä. No siinä sitten romanttisesti poseerattiin miehen kanssa. ( mut sitä kuvaa en laita tänne). Mutta oli kiva sattuma, kun tulivat kysymään.

20180602_212128.jpg

Mukavaa alkanutta kesää kaikille. Nautitaan Suomen ihanasta luonnosta. Niitähän meillä riittää.