Sitä tuntee itsekkin kuin heräävän uudelleen, kun katsoo kuinka piha aloittaa kukintansa.

Ensin aloitti Näsi, Krookukset, Helmililjat. Sitten alkoi kukkia valko- ja sinivuokot. Nyt kukkii Kevätesikot, Narsissit ja osa Tulppaaneista. Aivan innolla odotan mikä on seuraavaksi vuorossa.

Tässä muutama kuva puuhamaan kukinnasta.

yfv%20167-normal.jpg

 

 

yfv%20203-normal.jpg

Syksyllä istutin lisää kevätkukkasipuleita. Halusin lisää väriä puutarhaan. Ja hyvinhän ne nyt kukkivatkin.

yfv%20198-normal.jpg

Nämä oranssit oli kiva löytö.

yfv%20195-normal.jpg

Samoin ihastuin tähän värisävyyn.

yfv%20208-normal.jpg

 

IMG_1297-normal.jpg

 

IMG_1294-normal.jpg

 

 

IMG_1278-normal.jpg

 

IMG_1490-normal.jpg

 

Onneksi olen saanut jaksotettua Tulppaanien kukintaa niin että eivät kaikki kuki samaan aikaan. Näin sadaan nauttia pitempään niiden kukinnasta. Tietysti olisihan se hetken todella runsasta ja näyttävää se kukinta. Mutta niin pian ohimenevää.

yfv%20013-normal.jpg

En varsianisesti ole Narsissien ystävä, mutta tuo ne väriä pihaan. Ja aikomus on lisättäkkin niitä tontille. Suotuisan sään sattuessa ne kukkii aika pitkäänkin ja vuodesta toiseen.

yfv%20001-normal.jpg

Tämä kaunistus on ihan alkuperänen asukki mummelin puuhamaassa. Kasvoi jo siellä kun paikka meille ostettiin. Siellä se mustikanvarpujen keskellä yritti kukkia kaikesta huolimatta. Niinpä kun saimme pihaa raivattua siirsin sen ravinteikkaampaan paikkaan kasvamaan.  Ja onpa lisääntynytkin, joka vuosi on tehnyt yhden tai useamman uuden sipulin. Jotak sitten ajan kanssa on alkanut kukkia.

yfv%20160-normal.jpg

Nämä keltaiset kaunottaret olen itse ostanut muutama vuosi sitten. Täytyy seuraavan kerran ostaa ja kokeilla uusia lajikkeita.

yfv%20161-normal.jpg

Kevät vuohenjuuri on raikas ja runsas kukkia. Ja helppohoitonenkin on ollut.

yfv%20154-normal.jpg

Tässä näkymää Puuhamaasta. Voi jo sanoa että kukinta on vihdoinkin alkanu.

IMG_1293-normal.jpg

Tässä oli Toukokuun kukinnasta muutama kuva. Kesäkuun kukinnasta ja puuhastelustani sitten myöhemmin,

Täytyy vain kattoa mitä se myyrämatikainen oikein on vatsaansa ahminut ja mitä jättänyt meidän iloksi. Oli ruoja yhdessä kukkapenkissä myllertäny. Mutta sellasta se on välillä. Onneksi noita myyriä ei ole ollut joka vuosi. Johtuu siitä että tämä tontti on niin kallioinen. Mutta kun oli runsas luminen talvi niin metsämyyrä oli päättäny vierailla piahllamme. Tähän asti tuhot näyttää vähäisiltä, mutta kesän kuluessa selviää sitten todellinen tilanne.