Vaari teki tänä keväänä uusia pöntöjä linnuille ja mietittiin noinko niihin tulee jo tänä keväänä asukkaat. Ja tulihan ne eilen. Oli kiva kattoa kuinka toinen linnuista kävi ensin hyväksymässä uuden pöntön ja sitten alkoi lentely oksalta toiselle ja sirkutus. Ja lopulta sitten muutto. Niin se on omakoti, mikäpä sen voittaa. Iloa se on linnuilla niin kuin miellä ihmisilläkin kun sen perustaa.

IMG_0022-normal.jpg

Eilen sain pestyä kasvihuoneen niin sisältä kuin ulkoakin. Perennoja jaoin ja taimitin lähes kokopäivän. Niitä nyt sitten alkaa olla kasvihuone täynnä. Täytyy vain vielä ostaa lisää multaa jotta saan loputkin mitä haluan lisätä. Tosin ne ei tule tähän pihaa. 

Olen kastellut pihaa koko viikon ja se on ollut tarpeen. Lannoitteet ja kalkki suli maaperään. Nyt vihertää jo kunnolla. Ensiviikolla kun lämpiää niin luulen että pääsen jo nurmikon leikkuuseen. Se onkin juhlaa se ensimmäinen leikatun nurmen tuoksu. Se on kesää.

IMG_0036-normal.jpg

Kielot ovat myös nostaneet päänsä kohti tulevaa kesää. 

IMG_0015-normal.jpg

Toivottavasti ilmat pian lämpiävät kesäisiin mittoihin niin viinimarjapensaatkin pääsee kukkimaan. Lämöä tarvitaan jotta riittää pölyttäjiä puutarhassa.

IMG_0016-normal.jpg

Tänään sataa vettä taivaan täydeltä joten, olen päättänyt pitää vapaapäivän puutarhatöistä. Radista soi vanaa iskelmämusiikkia ja takassa palaa tuli. Tunnelma on aivan ihana. Vielä hetken voin lueskella takan ääressä ja sitten alan valmistaa meille ruokaa. Täytyy myös miettiä mitä leipoisi illaksi. Riippuu mitä tarvikkeita täältä mökiltä löytyy, mutta vaikka lettuja jos ei muuta.

Nyt nautin vain takkatulen lämmöstä.