Tänä vuonna joulukkusen korvas kaksi kuusta. Vaihtoehtona oli valkoiset vai vihreät. Ja vihreät valitsin ja niiden alle tonttukylän rakenson. Tämän Joulun tarina.

Joulurauha laskeutuu.

Kuusimetsä pukeutuu joulun tunnelmaan. Oksille laskeutuu pallot hohtavat, tähdet valkeat, enkeli- ja tonttukuoro. Hajanaisin välein. 

20181220_115526.jpg

Latvaan jää enkeli tuomaan joulun sanomaa.

20181220_122158.jpg

Joulun kiireet hellittää, on aikaa ihmisellä, aikaa toisilleen. Ulkoillen, nauttien rauhaisasta hetkistä kera perheen ja ystävien. Laidalla tonttukylän.

20181220_120400.jpg

Niin on aikaa kiireetöntä myös asukkailla tonttukylän. Orkesteri soitteli joululauluja ja tonttulapset kuunteli ympärillä lämpimän nuotion laulaen ja ilakoiden.

20181220_120330.jpg

Metsän satupeurat on saanu tontuilta jouluherkut. Lumiukko nenäkseen porkkanan.

20181220_120606.jpg

Lumivaippa peittää maan niin kylässä kuin metsässäkin.  Ikkunoista valot heijastuu hankeen. Taivaalla revontulet luo valoaan. Ilmassa kiteilee pakkaslumihiutaleet.20181220_120543.jpg

On saapunut tuo aika, joulun rauha. 

Tässä oli tämän vuoden joulukylän tarina. Odotan pienellä jännityksellä miten pojan pojat ottaa vastaan tuon tonttukylän tarinoineen. Näkevät sen ensi kerran. Tähän asti me olemme viettäneet aaton heidän luonaan. Nyt saamme heidät vieraaksemme.

Ei ole enää montaa päivää Jouluun. Muuten on jo valmista mutta leipominen vielä jäljellä. Olen nyt ollut sairauslopmalla tän viikkoa kun kantapäistä nivelsiteet tulehtu niin ettei oo kärsiny kävellä. Onneksi hyvissäajoin kerittiin joulu laittaa kotiin. Onneksi mies auttoi jälleen.  Ja lupasi auttaa leivonnassakin ja ruuan laitossa. On todettu että mitä ei yksin pysty tekemään, niin tehdään yhdessä. 

Niinhän sitä luvataan kun yhteen mennään. Myötä ja alamäessä. Nyt kai sitä voidaan sanoa että kummankin sairaus on aloittanu sen alamäen. Hellien, rakastaen toinen toustaan tukien mennään eteenpäin. Ja tietty toivotaan että kaikkipäivät ei oo niin vaikeat fyysisesti. On niitä parempiakin aikoja jolloin pystyy lähes normaaliin elämään.

Rauhaisaa Joulun odotusta teille kaikille.