Kun pihatöihin ei täysillä päässy ja päivä oli mitä kaunein, niin lähdettiin vaarin kanssa päivän retkelle luuontoon. Siis eväät reppuun ja nauttimaan luonnosta. 

Vaikka luonto ei ole vielä heränny talven jäljiltä niin kyllä siellä on kaunista.

IMG_5440.jpg

Maisemat muuttui retken jatkuessa ja ihailtavaa riitti.

IMG_5405.jpg

Luonnossa kyllä mieli rauhoittuu täysin. Näillä kallioilla ajatukset lentää linnun lailla.

Ja sammaleen keväinen tuoksu on suorastaan aisteja hyväilevää-

IMG_5430.jpg

Eväät söimme nuotiopaikalla ja lepäilimme nuotiotulen loimussa. Luonto on täynnä kaunutta, kun vain maltaaa välillä pysähtyä sitä ihailemaan.

IMG_5476.jpg

Kauneutta voi ihailla myös veden peilipinnalta. Se  tekee taidetta sulavaan jäähän, 

IMG_5460.jpg

Järven rannat oli jääkukkasia tulvillaan.

IMG_5491.jpg

Matkalla saimme ihailla kurkipariskunnan rukailutaukoa. Kurjet viihtyvät täällä joka vuosi siihen saakka kun pohjoisessa kevät taittaa talven. Sitten ne jatkavat matkaa jälleen.

IMG_5518.jpg

Sekä Joutsenpariskunnan ruokailua. Joutsenpariskunta on pesiny Pikälläjärvellä jo monena vuonna.

IMG_5511.jpg

Seurasimme kauempaa näiden upeiden lintujen elämää ettei ne häiriinny. Mutta tovi siinä hujahti kun ei malttanu lähteä eteenpäin. Vielä ei Joutsenilla ole pesää ja niitä voi käydä ihailemassa. Mutta kun pesintä alkaa niin sitten niiden on hyvä saada olla rauhassa. Vasta kun poikaset on emojen mukana uintiretkillä voi taas käydä niitä ihailemassa.

Päivä kului ihanasti retkeillen. Sääkin suosi meitä todella. Näille pitkille retkeilypäiville ei olekkaan sitten aikaa kun piahtyöt saadaa käyntiin. Kevät ja kesä kuluukin puutarhatöistä nauttien.