Viime syksynä ostin uuden puutarhapöydän ja kaksi tuolia (tuoleja ei ollut silloin useampaa saatavilla) puuhamaahan. Nyt keväällä ostin tuolit ja uudet päälliset niihin. Sininen väri muuttuu harmaaksi. Aikaisempi tiikkinen kalusto jäi pieneksi koska meitä on väillä samaan aikaan ruokapöydässä vähintään kuusi. Myös mökin sisällä värimaailma muuttuu.

 

yfv%20166-normal.jpg

Kuitenkin jätän hvyäksi todetun idean ruokatapleteista. Meillä on ollut muutaman vuoden käytössä ruokatapletteina ulkopöydässä isot kaakelilaatat. Ja ovat toimineet paremmin kuin hyvin. Helppo pitää puhtaana ja pöydän pinta säästyy. Olemme kiinnittäneet kaakelilaattojen alle kulmiin liimattavat vahapalat. Näin alusta pysyy kuivana. Ja kaakelilaattoja on todella helppo löytää jokaisen makuun. Eikä 4-6 laatan hinta päätä huimaa.

Istuinpäälliset vaihdoin kevyempiin ihan sen vuoksi että ne on helppo viedä kotiin ja laitaa pyykkikoneeseen kun tulee tahroja. Aikaisemmat paksut suuret pehmusteet oli kyllä mukava istua mutta peseminen hankalaa.

*******

Terassin laudotuksen käsittelin harmaalla terassiöljyllä. Ja hyvin harmaa sopikin valkoisiin kaiteisiin. Nyt myös puutarhakalusteet pääsee oikeuksiinsa. Ei huku lattian väriin ja muutenkin koko ilme/tunnelma keveni.

IMG_3507-normal.jpg

Käsittelen vielä loppukesästä uudelleen.

IMG_3524-normal.jpg

Löysin muutakin kivaa terassille. Ja sain lahjaksi ystäväpariskunnalta tuon söpön pikkukärryn.

IMG_3149-normal.jpg

Nämä ruukunsuojat löysin sattumalta kauppareissulla. Ja ne kävi hyvin kukkamljakoiksi terassille. Eipähän tarvitse pelätä rikkimenemistä jos tuuli kaataa. Ja sopivat uuteen värimaailmaani.

Viime kesänä ostimme aurinkosermin ja nyt häälahjakortilla ostimme toisen samanlaisen. Värimaailma on niissäkin harmahtava. Viime kesänä jo päätin että värimaailma muuttuu.

IMG_3540-normal.jpg

Sitten muutama pieni yksityiskohta lisää ja uudet tekstiilit näin terassista tuli taas  kuin uusi.Ehkä vähän romanttisempikin.

 

************

IMG_3235-normal.jpg

Tän ruusun vaari osti mulle äitienpäivänä.

Vanhoja (poisheitettäviä) kalusteita laitoin puutarhaan ja ihan vain koristeeksi. Eihän niissä kukaan vietä aikaa, mutta kun idea syntyy niin täytyyhän se toteuttaa.

PUUHAMAAN KESÄKUKAT

Vaikka olenkin aika paljon tänä kesänä poissa puuhamaasta niin jotain pientähän sitä piti lisäksi hankkia kukkimaankin. Tosin näin vähän kesäkukkia meillä ei ole ollutkaan ehkä koskaan. Mutta täytyisihän ne jonkun hoitaakkin jos niitä hankkii. Vaari tosin käy puuhamaasta käsin töissä mutta en nyt halua että sen illat menee aina kukkine nyppimiseen ja kastelemiseen. Minun auto on nyt lainassa joten olen vian viikonloput puuhamaassa.

Tässä muutama kuva kesäkukistani.

IMG_3015-normal.jpg

Vaaleanpunainen ei ole ihan mun väri, mutta pojanpojalla on vaaleanpunainen kausi meneillään. Joten eihän sitä voi kieltää, jos toinenkin haluaa valita. Ja kaunis Pelargoniahan tää on . Näitä siis ostettiin muutamia.

IMG_3227-normal.jpg

Hän valitsi myös leikkimökin kukat. Ja vaaleanpunaista kuinkas muuten.

Mutta jotain valitsin itsekkin.

IMG_1536-normal.jpg

Näitä kaunottaria ei voinut vastustaa, joten piti ostaa muutama

IMG_2432-normal.jpg

Ja muutama näitä

IMG_3000-normal.jpg

 

IMG_1656-normal.jpg

Näitä laitoin mäen alle ampelleihin. Niihin lisäsin sitten vielä maahumalaa lisäksi.

IMG_1645-normal.jpg

Tänä vuonna kesäkukat ovatkin ihan erilaiset kuin muina vuosina. Mutta epäilen vahvasti että ensi keväänä palaan ainakin suureltaosin vanhoihin totuttuihin. Mutta täytyyhän sitä välillä jotain uuttakin kokeilla.