Hellettä piisasi edelleenkin. Lämpömittari näytti Lauantaina ja vielä Sunnuntainakin  yli +31 astetta. Eipä juuri tehny mieli alkaa tekemään mitään raskaampaa pihalla. Joten päätimme ottaa retkeilypäivän, eikä mitään töitä.

Teimme kylmän päivällisen ja muut eväät kylmälaukkuun ja suuntasimme kohti Inkoota. Olimme jo pitkään halunneet käydä Barösundissa. Niinpä ajelimme sinne. Paikka oli pettymys. Vain venevalkama jossa tosi kallis venilyvaatemyymälä, ruokakauppa jossa terassi. Kaupassa saimme kyllä eittäin hyvää ja ystävällistä palvelua.

Faagerviikin kyllään ajellessa pysähdyimme meren rantaan jossa söimme kylmän päivällisen ja uimme. Maisemissa ei ollut valitettavaa.

IMG_2848-normal.jpg

Tosin merivesi oli niin lämmintä ettei se juurikaan virkistäny. Mutta tuli ainakin huuhdeltua nihkeä hiki pois ihon pinnalta. Rannalla oli tasaista kalliota jossa oli hyvä viltin päällä viettää aikaa. Vietimme rannalla pari tuntia. Rantakallio oli upean väristä. Aikaisemmin olin samanlaisia kerroksia nähny vain pystysuunnassa kallion seinämillä.

IMG_2852-normal.jpg

Lopulta lähdimme Fagervikkiin ihastelemaan kartanon puistoa ja museoaluetta. Tiesimme että se ei olisi pettymys.

Fagervikin kartanon mailla on myös ihana kahvio. Lähtiessä käytiin siellä jäätelöllä ja teellä. Lopuksi kävimme uimassa Brkströskatissä. Tai vaari ui ja minä nautin kalliolla istumiesta ja lukemisesta.

IMG_2928-normal.jpg

Kartanon kirkko

IMG_2905-normal.jpg

Muotopuutarhaa

IMG_2874-normal.jpg

Kahvio

Päivä oli ihana helteestä riippumatta. Ennen lähtöä kävimme vielä Inkoon satamassa syömässä. Ja ruokahan oli taattua laatua.  Illalla kun palasimme Puuhamaahan olikin edessä puutarhan ja kukkasten kastelua, puutarhatöitä ja kesäkukkasten nyppimistä. Mutta onnellisena kävimme puolenyön jälkeen aitaan nukkumaan. 

Koko retken Fagevikin kartanon tienoilla voi lukea valokuvineen sivulta Se aika entinen ei koskaan enää palaa.