Tämä kesä oli poikkeuksellinen, ei olleut mitään projektia jota olisin toteuttanut. Hoideltiin pihaa ja ulkoiltiin paljon luonnossa Kesäkukkiakin laitoin tavallista vähemmän, koska tiesin etten olisi koko kesää puuhamaassa. Kun kävin töissä niin olin Ma-Pe kaupungissa ja vaari hoiti kukkasia. Ja hyvin hoitikin. Ite olin vain viikonloppuisin.
 
Mutta pitihän sitä jotain laittaa ettei ihan tyhjältä olisi näyttänyt.

 
 


Pelarkonioita piti tietty laittaa niin ammpelleihin kuin terassin kaiteelleekin. Mutta ensi kesänä ei enään terassin kaiteelle. Tällaisena sadekesänä niiden suojaaminen on todella tylästä. Ja kuin niitä ihailee kun suurimman osan kesää olivat muovin alla.

Amppellipetuniat menestyivät todella hyvin sateisesta kesästä huolimatta.Maanpeiteperennat on ihan oivia ruukkukukkiakin. Ja kaiken lisäksi helppohoitosia.


  
Maanpeite perennat jaksoivat kukkia kauniisti.Liljojen kukinta ei onnistunut tänä kesänä kun sade raateli ne juuri parhaimpaan aikaan. Mutta kyllä niistäkin sai nauttia jonkin verran. Mutta suurin osa kukinnoista tuhosi sade. No ensi kesänä paremmalla onnella.
 

Viime syksynä tein altaan uudelleen ja uudet istutukset ympärille. Ne kasvoi tänä kesänä kiitettävästi.

Käärmeitä oli tänä kesänä jostakin syystä luonnossa normaalia enemmän. Kyitä ei kuitenkaan tavattu puuhamaasta. Mutta kauas ei tarvinnut mennä kun niitä jo näkyikin. Tämän yksilön kuvasi vaari. 
Ruusujen kukinta onnistui kuitenkin kohtuullisen hyvin.
 


Vaari osti valkoisia ruusuja syntymäpäivälahjaksi ja äitienpäivälahjaksi. Istutin ne lampun juurelle. Syksyllä ne täytyy kuitenkin istuttaa uudelleen penkkiin. Ne ei selviäsi noin pienessä kasvualustassa talvesta.

Täytyy sanoa että nurmikon leikkuu ryhdistää pihamaata. Kasvitkin näyttää paremmalta. Ne pääsee paremmin oikeuksiinsa. Hortensia oli kesän 2011 saavissa terassilla. Viime syksynä istutin sen kukkapenkkiin. Ja todella hyvin on kasvanut ja kukkinut uudessa kasvupaikassaan. Kukinta kesti yli 2kk ja kukat oli päänikokoisia.
Mehiläiset tykkäsivät myös sen kukkatertuista.