Sain Haasteen Lopoti Toimelan puutarhaunelmilta

Vastaa saamiisi viiteen kysymykseen
Keksi viisi uutta kysymystä
Haasta viisi bloggaajaa tekemään samoin
 
1) Kirja, joka teki sinuun lähtemättömän vaikutuksen.
Luolakarhun klaani. Elävästi kirjoitettu  ja mukaansa tempaava. Kertoo vahvasta naisesta. Valitettavasti sarjan kaksi viimmeistä kirjee oli pettymys. Olivat väkisin väsättyjä.
 
2) Mistä olit tänään viimeksi kiitollinen?
Tänään olimme Tampereella pojan perheen luona. Vietimme siellä minun- pojan ja pojanpojan syntymäpäiviä. Olen todella kiitollinen että meillä on heidät. Varksinkin kun olemme menettäneet tyttären pari vuotta sitten.
 
3) Jos voisit tavata jonkun kuuluisuuden, kenet tapaisit ja miksi?
Jos se olisi mahdollista niin Äiti-Teresan. Mutta kuten tiedämme se ei ole mahdollista. Kunnioitan hänen elämäntyötään kovasti.
 
4) Oletko koskaan kärsinyt ikäkriiseistä?
En ainakaan tähän mennessä. Olen onnellinen että olen saanut elää taas yhden vuoden lisää ja sehän on juhlan paikka.Toivon saavani elää sata vuotiaaksi jos ei muuten niin vaikka toisten kiusaksi.
 
5) Jos voisit ihan vaan sormia napsauttamalla muuttaa luonteessasi jonkin ominaisuuden, niin mitä muuttaisit?
 
Olis varmaan hyvä oppia antamaan anteeksi. Se on mulle mahdoton tehtävä.
 
Ja sitten viisi uutta kysymystä. Mielelläni kyselen puutarhateemasta:

1. Mitä puutarhalehtiä seuraat ja voitko suositella parhaita?
2. Pahin epäonnistumisesi kukkasten kanssa, vai onkohan niitä?
3. Suurin puutarhaunelmasi?
4. Mitä kukkaa et istuttaisi mistään hinnasta ja miksi?
5. Oletko mieluummin ruusu- vai hyötytarhuri vai molempia?
 
Joo tuleehan niitä silloin tällöin vielä luettu, mutta suomalaisia enään satunnaisesti. Olen lukenu niitä jo kohta 25v. Nykyisin luen suomalaisista satunnaisesti vain Viherpihaa ja Viherikkunaa. Koska muissa jutut tulevat aina muutaman vuoden välein uudelleen. Se on turhauttavaa. 
Mutta jos pitää suositella niin omat suosikkini on ollut jo monta vuotta Hem ljuva Hem trädgård ja Gods gårdar
 
Pahin (mutta vieläkin naurattava) epäonnistuminen on nuoruudesta. Olin silloin parikymppinen ja aloitin oman pihan laittelemista. En hallinnu silloin vielä kovin hyvin tuota puutarhasanastoa ruotsiksi. (Asuimme Tukholmassa) Innoissani ostin Tulppaanin sipuleita (tai luulin ostavani) ja istutin niitä tosi runsaasti pihaan. Mutta tulppaanien siasta istutin ihan ruokasipulia. Tulppaaneja ei tullu mutta makeat naurut vielä vusikymmentenkin jäkeen.
 
Suurin puutarhaunelma on ihan älytön. Olen haaveillu että minulla olisi niin iso tontti että voisin tehdä siihen ihan oikean puiston (vain omaan käyttöön) Mutta, kuten tuo minun rakas puolisoni sanoo, unelmointia ei saa lopettaa, jaksan siitä haavelilla edelleenkin.
 
Elämänlankaa en istuttasi mistään hinnasta, koska se leviää kuin kulovalkea. Se leviää järkyyttävän nopeasti juuriversojen kautta sekä ampumalla siemmenet todella suurelle alueelle. Ja sitä ei saa kitkemälläkään pois pihasta kun sen sinne kerran karkuuttaa. 
 
Meillä on kumpaakin ja vielä sekaisin. Samaan penkkiin tulee hyöty- ja koriste kasveja, Kalliotontilla kasvualustaa on rajallisesti joten se tulee  hyödyntää kokonaan. Ja kyllä hyötykasvitkin on kauniita. Perunapylväs on todella kaunis "pensas" kun se kukkii.
 
Haaste lähtee seuraaviin blogeihin:
Elämää piparkakkutalossa
Tupu-Tädin puutarhaterapia
Leenan puutarha
Ninan puutarha
Pikkutalon elämää
 
Tämän haasteen myötä, kiitos kun kävit sivuillani. Ja kiitos haasteen antajalle.