Ruusut jatkavat kukintaansa ja niistä on saatu nauttia sateista huolimatta edelleenkin. Liljoista suurin osa kukkiin tällä hetkellä. Mutta muutama lajike antaa vielä odottaa, mutta niitä kannattaa odottaa.

Älkää vain kukaan kysykö lajikenimiä tai latinalaisia nimiä. Vastaus on jo etukäteen ei aavistusta. En laita niitä koskaan ylös kun ostan tai saan. Eikä niitä vuosien päästä enää muista.

Tuoksuvat puuliljat lahjoitin viime kesänä pois, kuten olen jo aiemmin maininnutkin. Mutta onneksi on olemassa lajikkeita jotka ei tuoksu niin voimakkaalle, mutta näyttävät upeilta.

DSC_0464.jpg

Nää valkoiset on yksi suosikeistani. Niin puhtaan valkoisia.

DSC_0466.jpg

Näiden puuliljojen kukinnat on niin raikkaan ja puhtaan värisiä. Pieniä taideteoksia.

DSC_0469.jpg

Ei ole varmaan jäänyt kenellekkään epäselväksi että rakastan loljoja.

20170730_155046.jpg

Välollä jo olin sitä mieltä että ei enempää liljoja puutarhaan, mutta luulempa että keväällä istutan kuitenkin joitakin lisää.

20170730_155448.jpg

 

DSC_0468.jpg

 

 

DSC_0448.jpg

Ihanaa että liljat kukkivat runsaasti vuodesta toiseen. Mäen päällä ne viihtyy todella hyvin. Tosin nyt niitä nousee mistä sattuu kun se myyriäinen niitä on kuletellu.  Mäen alla ne ei kuitenkaan viihdy. Kukkiinyhden kesän ja sitten se on siinä. Ainut on Tiikerililjat ja ruskoliljat. Muistin siis pari nimeä.

DSC_0450.jpg

Näitä pörriäisiä on riittäny kylmästä säästä huolimatta. Yleensä tykkään niistä, mutta nyt kun ne on vallanneet mökin välikaton niin enpä oikein tiedä. Syksyllä kun ilmat kykmenee täytyy pyytää apuun mehiläiskasvattaja jotta saadaan ne häädettyä rakennuksesta.

DSC_0422%20%281%29.jpg

Kyllä tää kesä on huikeeta aikaa. Luonto ja puutarha antaa parastaan. Kun olisikkin aikaa enemmän viettää ihastelemassa ja möyhimässä.

Nyt on sienestyskin aloitettu kaiken  kiireen keskellä. Kanttarelleja on löytyny ihan mukavasti kuivattavaksi. Marjastusta ei vielä ole joudettu aloittamaan kunnolla. Jonkin verran kerätty mutta syöty ne myös. Mutta senkin aika koittaa että pääsee säilömään. Mutta ensin kiireellisemmät touhut alta pois.

Kiitos taas että viihdyit sivuillani.