Muutto uuteen asuntoon oli aika homma. Mutta pikkuhiljaa tavarat ja huonekalut ovat löytäneet paikkansa. Olohuone, makuuhuone ja keittiö on pikkuhiljaa saaneet kalusteet paikalleen samoin  lamput kattoon. Mutta vielä on tauluja laitettavana seinille. Kirjasto/työhuone/vierashuone on vielä alkutekijöissään. Eilen saatii  hankittua loput huonekalut. Täytyy vain kasata ne. Siinä sitä onkin hommaa. Mulla sormet, olkapää ja niska siinä kunnossa ettei tuu mitään. Mies ei juurokaan oo niitä kasannu. Mutta vaikka inhoaa niiden kasaamista niin lupasi tehdä sen. Minä sitten toikkaroin apuna kykyjeni mukaan. Jos en pis kesällä reväyttäny olkapäätäni kunnolla pystysin ittekkin jotain npita hommia tekeen. No tyhmyydestään kärsii. Niin nyt minäkin.

Kalusteiden paikat piti miettiä tarkkaan. Vaikka kattovalaisimille oli paikkoja useampiakin, oli ne niin oudoissa paikoissa, että joutu poraamaan kiinnikkeille uudet paikat. En halua kattoon hirveesti reikiä, enkä hankkia uusia valaisimia kun tykkään entisistä. 

Mutta saatiin niille paikat kuitenkin. Ja kauan haaveiltu ruokapöytä olohuoneeseen. Nyt on ihanaa laittaa kattaus juhlapäivinä ja arkenakin olohuoneeseen.

20181005_123917.jpg

Vaikka rakastankin valkoista kotiani, niin halusin tuoda jotain vanhaakin sisustukseen. Nyt kun se oli mahdollista tilan antaman mahdollisiuden tähden. 

Vanha rukki lankatelineineen, kulmakaappi ym. Saapui kotiin vuosien odotuksen jälkeen.

20181005_123827.jpg

Keittiöön tuotiin mökiltä miehen tekemän ruokapöydän, koska entinen siirtyi olohuoneeseen. Ja keittiöömme se sopiikin paremmin kokonsa ja muotonsa tähden. Mökille sitten keväällä täytyy hankkia jokin penempi klffipöytä.. Saadaan siten pieneen mökkiin enemmän tilaa. Sillä useimminhan me ollaan siellä kahden.

20181005_123854.jpg

Vielä täytyy keittiöön kiinnittää taulut, peili ja pientä sisustuselementtejä. Tiskikonekkin saatiin eilen hankittua. Se oli pakollinen koska keittiön allasratkaisu oli sellainen ettei mahdollistanu käsin tiskaamista. Tosin, en ole niitä ihmisiä jotka tykkää tiskikoneesta. Hävitin tiskikoneen 13v sitten. Mutta nyt pakon sanelemana täytyi siihen alistua ja hyväksyä se. No helpottaahan se kyllä tiskaamista näillä tulehtuneilla nivelillä. Ihan tässä tuntee ittesä laiskaksi, kun koneella astiatkin pesen.

Suunniteltiin josko istuttaisi puutarhaan ( Siis mökille. Kun puutarhamme on siellä) kevätsipuleita lisää. Mutta kun käytiin siellä puuhastelemassa, niin huomattiin että myyrämatikainen on tullu takas ja myllänny koko pihan. Siis, ihan turhaa tässävaiheessa laittaa rahaa sen pitopöydän antimiin. Katotaan sitten kun/jos siitä joskus päästään eroon.

Mies toi pari voikkoa sitten Verenpisatat ja Pelakuut kotia lasitetulle parvekkeelle. Ja kyllä ne siellä tykkää kukkiakkin. Ovat kukkineet runsaasti ja uutta nuppua työntävät kokoajan. Verenpisarat sitten kokeillaan talvettaa ikkunalaudalla. Eihän se ota jos ei annakkaan. Mutta onpahan kokeiltu sekin. Isä aikanaan talvetti niin. Tosin eivät asuneet keskuslämmitysasunnossa.

20180921_140923.jpg

Ollaan ulkoiltu tässä lähimaastossa ulkoilemassa nyt useinkin ja mikäpä on kun heti pihasta aukeaa upeat maisemat. Kyllä näissä maisemissa sielu saa ravintoa. Ja sitähän se ihminen tarvitsee.

DSC_0761.jpg

Syksy se saapuu vääjäämättä tänne eteläsuomeenkin. Välillä ollaan saatu vettä ihan kunnolla ja välillä aurinkoakin. Yksi kunnon pakkasyökin on ollut. Ja sen huomas puutarhassa. Oli pakkanen jo purrut Kuunliljoihin ja muihinkin perennoihon. Mutta talvisuojausta ei vielä tehty. Sitten myöhemmin kun alkaa olla niitä pakkasia. 

Mukavaa syksyä kaikille. Toivotaan että saadaan kunnon ruskakin tänne eteläsuomeen. Lunta tuskin vielä tulee kuitenkaan lähiaikoina. Lappi ja kainuu on jo saaneet siitäkin nauttia.