HÄÄRÄÄPPIÄISET

Ennen vanhaan pidettiin häärääppiäisiä. Eli toiset hääjuhlat niille joita ei voitu kutsua häihin, jotka ei päässeet häihin, työntekijöille ja kyläläisille.

 

Koska me ei voitu kutsua läheskään kaikkia joita olisi haluttu kutsua, niin päätimme pitää häärääppiäiset. Niihin kutsuimme mökkinaapurreita ja ystäviä. Kaikki kutsutut ei kuitenkaan päässyt tulemaan, mutta suurinosa kuitenkin.

Koko viikon satoi vettä ja minua alko jo pelottaa että kuinka ne mahtaa onnistua kun ne pidetään puuhamaassa. Möksä on niin pieni ettei sinne sellainen väenpaljous sopisi millään pyörimään. Olihan suunniteltu että juhlat pidetään puutarhajuhlina ja noutopäydät vain laitetaan sisälle.

Onneksi oli suhteet tuonne yläkertaan vielä kunnossa sen verran että sää kyllä suosi. Juuri sen päivän oli aurinkoista ja lämmintä. Seuraavan päivänä taas satoi.

IMG_2289-normal.jpg

Laitoin päytijä peräkkäin terassille ja tein kattaukset. Koristeena käytin koivunoksia ja valkoisia leikkokukkia. Valko-harmaat servetit sai koristeekseen mustikanvapuja. Valkoiset liinat ja niiden päälle valkoiset kaakelit tapleteiksi. Toimi muuten yllättävän hyvin. Tuulikaan ei päässyt nakkelemaan pöytäliinoja.

IMG_2287-normal.jpg

Lisää tilaa saimme laittamalla (ruokanurkkaukseen) terassisohvan ja pari aurinkotuolia. (niihin en kerinny ommella oikean sävyisiä päällisiä. Mutta ei kukaan valittanu vaikka parissa aurinkotuuolissa olikin siniset päälliset.

-MENU-

Savulohta

Varhaisperunaa

Raavilohi-rapusalaattia

Savuporosalaattia

Tuoresalaattia

Erilaisija sillejä

Salaattikastikkeet tein omien reseptieni mukaan, yrttiöljyä, sitruunaista majooneesikastiketta, sekä tietysti sipulikastike.

Paahtopaistia

Lisukkeena valkosipulipationkia, saaristolaisleipää sekä aitoa ruisleipää.

Juomana valkoviini, punaviini, jäävesi, olut sekä siideri

Jälkiruokana täytekakku, tee/kahvi ja konjakki

Iloksemme kaikki meni nappiin, vaari sai tuotua juuri ajallaan savukalankin suoraan pöntöstä pöytään. Niin että vieraat sai aloittaa ihan lämpimällä kalalla.

Ruoka maistui ja vierraat viihtyivät. Viimmeiset vieraat lähti vasta aamutunneilla.

Nyt varmaan nää häät on sitten juhlittu.

No, teinhän minä töihin vielä neljä hääkakkua . Tiesin että odottivat ja olin vähän lupaillukkin että saavat hääkakkua.

IMG_0341-normal.jpg

Muuten nämäkin kakut onnistu ihan hyvin (en laittanu ruusuja näihin).  Mutta. Vaari lupasi kyydin töihin minulle ja kakuille että saisin ne ehjänä perille. Eihän neljää isoa kakkua missään junassa saisi vietyä millään. No matka meni oikein hyvin lähes Hakaniemeen, mutta sitten joutui tekemään pyöräiliän takia äkkijarrutuksen ja näinhän siinä sitten kävi. Pari kakkua sai lieviä vaurioita. Mutta ei se makua haitannu.Ja hyvin kelpasivat. Mua vain harmitti.