Syyskuu puolessa välissä, mutta sää on ollut todella kesäinen.

IMG_1423.jpg

Säilöntä niin puutarhatuotteiden kuin metsän antimien osalta jatkuu. Lämmin sää on houkutellu mettään yhä uudelleen.

Marjoja on kerätty tosi runsaasti, sillä metsä antaa todella hyvää satoa. Eteläisessä suomessa ei ole nyt marjoista puutetta. Sitä on metsät notkollaan.

Mustikaa on säilötty tosi paljon. On erilaisia hilloja ja on pakastettu. Puolukaa samoin. On ollu ilo kerätä nyt Puolukoita sillä samalta istumalta saa kerättyä ison poimurillisen.

IMG_1417.jpg

Innossaan kun kerää, niin sitten se autolle marjojen raahaminen onkin aika voiman näyte.  Puolukaa on kerätty 76l tähän mennessä. Tosin keräämme vielä, mutta ei enään itselle. Ystäville kylläkin.

Tässä osa siivottuna.

puolukkaa.jpg

Luumut tuottavat myös satoa tosi hyvin. Enään jäljellä kerättävänä myöhäiset lajikkeet.

IMG_0198.jpg

Tyrinisato oli myös kohtalaisen hyvä.

aasd.jpg

Johtuuko mistä, mutta tänä vuonna emme taida saada ruskaa ollenkaan. Lehdet putoaa puusta sen mukaa kun ne muuttaa väriään. Mutta taivas antaa aina silloin tällöin hienon väriloiston.

unnamed%5B2%5D.jpg

Mökillä laittelimme jo paikkoja syyskuntoon. Suursiivosin mökin ja aitan. Ikkunat pestiin ja ikkunoiden väliin laitettiin uudet jäkälät peikoille ja kanoille.

IMG_0214.jpg

Vielä jaksaa pihallakin  kukkia jokunen perenna

IMG_0151.jpg

ja tuoda iloa mökkeilyyn. Myöhäisemmät kuunlilja lajikkeet on vasta nupullaan. 

IMG_0252.jpg

Emme toki ole koko syksyä touhunneet mökillä, marjassa ja säilöneet. Otimme vaarin kanssa pienen tauon ja pidimme pitennetyn viikonlopun vapaata. Kävimme Ruotsissa nauttimassa kahdenkeskisestä ajasta. Ja tätyy sanoa että oli aivan ihana reissu.

assdf.jpg

Sitä laatuaikaakin täytyy välillä järjestä. Vaikka laatuaikaa se on yhdessä olo  muutenkin niin metässä kuin muuallakin.

IMG_1374.jpg

Tukholmasta on täällä jo aiemmin niin pajon kuvia joten laitoin nyt vähän erilaisia kuvia. Ja katson kaupunkia eri näkökulmasta täällä tällä kertaa.

Tukholma on entinen kotikaupunki, niin sitä on heiman vaikeakin kattoa turistin silmin. Nyt kun oli kunnolla aikaa niin kierreltiin ympäärinsä myös muualla kuin keskustassa. Kaupunki on kasvanu valtavasti ja kun oli kiireetöntä aikaa näki myös ne erot mitä on näiden kahden maan välillä ihan silmin nähtävissä.

Tässä vähän niistä eroista.

Ensimmäinen mikä vei huomion oli taksit. Suomessa taksiautot kiiltää uutuuttaan ja puhtauttaan. Siellä ne on lommoisia ja naarmuisia suurin osa. Liekkö syynä se, että enään ruotsalaiset ei aja itse takseja.

Toreilla kyllä silmä lepäsi. Ne esille laitot oli sitten todella upeita. Siinä olisi täällä pääkaupunkiseudullakin mistä mallia ottaa.

IMG_1381.jpg

Ei ollu kasaan kipattu. Ja kun näitä "tiskejä riitti pitkinä jonoina" oli väriloisto mitä mahtavinta.

Tarjonnassa en nähny mittään muuta uutta kuin nämä värjätyt mehitähdet. Nämä oli todella upeita.

IMG_1384.jpg

Nyt on vielä lämmintä ulkona, mutta sataa taas vettäkin. Eli tiedossa on monia sieniretkijä vielä vaarin kanssa tälle syksylle. Ja ihan odotan, että tulee ne kuulaat syysaamut ja illat jotta voimme istua nuotiolla sieniretken jälkeen.