Kesälomalla vihdoinkin. Nyt  on aikaa tehdä rästissä olevia hommiaan ja vaikka vain olla. Ulkoiltua tulee aamuin ja illoin. Se tiuo luonto yllättää aina yhä uudellee. On etuoikeus kun saa asua keskellä merellistä luontoa. 

Koskaan en oo ennen huomannu että perhoset olis raadon kimpussa. Mutta nämä perhoset oli tämän kuolleen perhosen kimpussa. Niitä oli enemmän mitä kuvassa näkyy. Mitä tekivät tai miksi. Se jäi arvailun varaan.

IMG_2547.jpg

Vesilinnut on jo tehneet poikasia, saa nähdä montako niistä sitten selviää syksyyn. Hän yritti harhauttaa minua että en menisi poikasten lähelle. No jätin poikaset rauhaan.

IMG_2762.jpg

 

 

IMG_2543.jpg

Tällä Lehtopöllöllä on viisi poikasta. Niitä en ole saanut kuvattua kun ovat niin korkealla. Tämäkin tilaisuus tuli yllättäen. Olin jo palaamassa kotiin kun  hän lennähti ihan edessä olevaan puuhun. Upea yksilö.

IMG_2577.jpg

Läheisyydessä asustaa Kalasääsket. Niitä ei pääse lähemmäs kuvaamaan jotta pesiminen ei häiriinny. Ja hyvä niin.

IMG_2755.jpg

Ahkerasti ne kalastaa ruokaa poikasilleen.

IMG_2753.jpg

 

IMG_2749.jpg

 

IMG_2750.jpg

Peuroja meillä on runsaasti. Niitä näkee aina kun lähtee lenkille. Tulevat ihan pihaankin. 

Yleensä lähtevät karkuun herkästi. Mutta tää pukki oli kiukkusella  päällä. Tuli eteen yllättäen ja pysähty. Kun yritin liikkua polkasi jalkaa uhkaavasti. Totesin että paras olla liikkumatta sillä jos tulisi päälle niin minä varmasti jäisin ala kynteen. Mutta kun sitten päätti jatkaa matkaa otin kuvia. Liekkö ollu emä vastasyntyneen vasan kanssa lähellä. Nyt on odotettukin että näihin aikoihin alkavat vasoa. Ovat olleet naaraat kantavia vielä vähän aikaa sitten.

IMG_2801.jpg

Mielen kiinnolla odotan vasa-aikaa. Ne on niin suloisia.

Aurinkoista Kesäkuun alkua kaikille.