Pakkasia on saatu vähäsen.

Pikkupakkasia on ollu, joten on aika ollut valmistautua talveen. Viimmeiset kevätsipulit laitettu maahan ja kukkapenkit  laitettu talvikuntoon. 

Pelakuut siirsin parvekkeella seinän viereen jotta jospa nuo kestäsi kauemmin, kun kukkiat vielä täysillä ja uutta nuppua työntää.  Jos pakkaseet alkaa kunnolla peitän ne pakkasharsolla. Katon josko ne säilyisi talven yli paleltumatta. 

Pakkanen teki parvekkeen laseihin jääkukkasia. Oikeita jää tähtiä. En tiedä mistä ne siihen tuli. Puhtaat ikkunat eikä koskaan ole ollut mitään tähtiä niissä liimattuna. Mutta söpöjä olivat. Ja pian ne lasista hävisi kun ilmat lämpenivät.

''20211111_082838.jpg

Aamusin on joutunut raaputtamaan autosta ikkunoitakin. Lunta ei olla vielä saatu Marraskuussa. Jää nähtäväksi millainen talvi saadaan. Minä kyllä henkilökohtaisesti toivosin ihan oikeaa talvea lumineen ja pakkasineen. 

20211127_100851.jpg

Veneet on nostettu ylös ja laitettu myös talviteloilleen kun rannat jo välillä jääty. Ja on muutenkin ollut kylmää. Ei noi nivelet tykkää kylmässä rasituksesta. Mies löysi vielä Suppilavahveroita ja muutamia Kanttarellejakin. Ihan hyviä on löytyny. Ruuaksi laitettiin. On käyty metsälenkeillä. Luonto kutsuu,  ja aina sinne on päästävä kun vain aika antaa myöten ja sää sallii.

Portaiden eteen laitoin tommoset talvi-istutukset. Jouluaatoksi laitan sitten patterikynttilät noihin ruukkuihin.

20211118_160633.jpg

Minua on häirinny tuo parvekkeen oven kohta koko täällä asumisen ajan, joten vihdoinkin saatiin asennettua verrohtanko ja laitettua verhot oven kummallekkin puolelle ja ovessa on oma verho. Nyt näyttää vähän paremmalta. Ainakin omasta mielestä. Nyt kun talvi tulee ja ei enää tule oltua kokoajan ulkona jää aikaa taas sisällä touhuamiseen. Ja eiköhän taas jää käsitöillekkin.

20211128_130917.jpg

Johan sitä ollaan vähän jo Joulua suunniteltu ja laittanutkin, muttta siitä sitten kerron erikseen.

Joulun meinaan laittaa valmiiksi jo ennen Itsenäisyyspäivää. Joka vuosi sitä laittaa yhä aikaisemmin joulun kotiin. Sellaista se on kun rakastaa Joulua.