Lomaa oli kaksi viikkoa ja ensimmäinen viikko oli lämmintä ja aurinkoista ihan kesäinen viikko. Mutta sitten alkoi sateet. Ja vettä satoi loppuloman ja satelee edelleen. Vedestä ei todellakaan ole nyt puutetta.

Entinen Vadelma-alue lakkasi tuottamasta marjaa koska puiden juuret vei kaiken ravinnon. Niinpä olemme istuttaneet vuosi sitten uuden alueen Vadelmille. Nyt sitten kaivoin vanhalta alueelta kaikki vadelmat ja rikkaksvit. Mutta kuiteenkin niin että puiden juuret säilyi ehjänä. 

20170926_110859%20%282%29.jpg

Kun rikkakasvit oli saatu pois peitin alueen rikkamatolla ja tein kasvulaatikot. Kasvulaatikot sain rakennettua kun varastossa oli valmiiksi maalattua laitaa.

20171008_094947%20%281%29.jpg

Halusin kasvulaatikkoalueesta hieman erilaisen. Siksi istutin hieman koristekasveja yhteen osaan ja tein raparperilaatoilla yhden alueen. Kasvulaatikkojen väleihin laitoin lehtipuuhaketta. Vielä täytyy tehdä yksi laatikko johon haluan saranoilla lämpöikkunan päälle. Silloin voidaan istuttaa istutukset siihen aikaisin keväällä. Suurimman osan multasäkeistä olen jo kantanu laatikoihin. Haluan että mullat on valmiina kevättä varten. Tosin en laita multia laatikoihin jottei vesi huuhdo niistä ravinteita talven aikana. 

Kahdelle sivulle rakennettiin raakalaudasta aita. Sitä ei käsitellä millään. Saa muuttua luonnotaan harmaaksi. Sen tehtävä on rajata alue, olla tuulen suojan ja auttaa pitämään lämpö alueella paremmin. Nyt talven aikana täytyy suunnitella kasvihuone joka sitten rakennetaan tuon alueen viereen. Keväällä täytyy vetää alueelle kasteluvesi. Tuloletkun suunnittelimme kaivaa maan alle. Ja raana sitten kasvualueen reunaan. Tähän asti on kasvatettu milloin mitäkin pitkin puutarhaa ja kastelu on ollu työlästä. Mutta nyt  se keskitetään yhteen paikkaan.

Toivotaan että seuraava kesä olisi lämpimämpi. Vaikka hyvin ne perunat, porkkanat, sipulit ym. Kukkapenkissä kesäkukat kyllä kärsi, niiden kasvu oli tosi hidasta.

Toivotaan että tuleva kesä olisi sitten lämpimämpi ja saatais kunnollinen talvikin.