Viikko sitten vietimme pihatalkoita. Oli mukava talkoohenki ja oli kiva tutustua naapureihinsa. Yhteen saakka oli tosi upea sää mut sit alko sataa vettä ja lopulla räntää. Oikeita tiskirättejä.

20190504_133149.jpg

Enhän minä pystyny juurikaan mitään tekemään noiden reumasien ranteiden kanssa, mutta mies toimi mun käsinä. Hän kaivoi auki-ja kitki vanhan perennapenkin. Ja hyvä siitä tulikin. Sunnuntai aamuna mentiin sitten mökille ja haettiin sieltä taimia. Minä kerroin mitä haluan ja hän sitten kaivoi ja pakkas autoon. Niin ja istuttikin ne sitten.

Tässä kitketty perennapenkki. Ei siihen paljoa jääny kun kaikki rikkakasvit kitkettiin.

20190505_121756.jpg

Tällainen saatiin aikaan. Istutettiin Ukonhattua, Päivänliljaa, Hullunakankaalta, Iiriksiä ym.  Ja tietty lisättiin multaa ja lannoitettiin.

20190505_161001.jpg

Reunoille mies laitto haketta ettei rikkaruohot sekoita rajaa. Ja paahde ei kuivata penkkiä. Oltiin ihan tyytyväisiä.  Mukava kattoa miten lähtee kasvamaan ja kukkimaan. Lisään vielä ruusuja ja jotain kesäkukkaa jotta on sitten täyteläisempi. Syksyllä sitten kevätsipulit.Yhteen ongelmakohtaan istutettiin Vuorenkilpeä. Näin katteet ja mullat ei valu vesikouruun. Mutta noi lehdet tulee vielä lakastumaan tänä keväänä. Mutta kesän aikana sitten kasvaa uudet ja tuuheammat kasvut. Vuoden päästä toivottavasti jo kukkiikin. Mutta jos joku taimi ei lähde kasvuun niin tuodaan mökiltä uutta tilalle.

20190505_161026.jpg

Pihan edustalla oli ihana kallio jossa syvänteitä , niin siihen tuotiin mehikasveja ja Norjan rannikolta kerättyjä kiviä.

20190505_161034.jpg

Ruukkuihin toin Kuunliljaa. Kunhan säät lämpiää ja yöpakkaset väistyy, niin ostan niihin vielä lisäksi kesäkukkia. Lumihiutaletta tai jotain muuta roikkuvaa. Onneksi täällä saa laittaa kukkia ja kukkapenkkejä jokainen mielensä mukaan. Mutta toki kysyttiin naapureidenkin mielipidettä asiaa ja sitten sen mukaan tehtiin. Syksyllä täytyy sitten kattoa tarviiko jotain tuoda noihin muihin kukkapenkkeihin, kunhan näkee mitä niisä kasvaa. Eikä multakaan olisi riittäny kaikkien penkkien uusimiseen.

Iltapäivällä sitten rannassa oli salaattia ja makkaraa. Kahvia, teetä ym. tarjolla. Ja sauna sitten lopuksi. Sateesta huolimatta oli mukava päivä. Ja mikäpä ei, mukavien ihmisten seurassa. 

Ainut harmi oli. Kun käytii  mökillä,  niin kyllä oli myyrät tehneet tuhojaan. Nurmikko oli kuin olis talkooväki käyny kaivamassa. Ihan mullalla. Mies oli kasat jo tasoitellu mutta kyllä näytti kamalalle. Ja kun kattoin perennapenkkejä niin huomasin että oli myllertäny ahkerasti juuri niisä kohdissa joissa oli puuvartisia liljoja. Joten enpä uskalla toivoakkaan että sieltä mitään nousee. Harmi, mutta minkäs voit.

20190505_085325.jpg

Keskiviikkona sitten iski kunnon räkätauti pienen kuumeen kanssa. Enenpäsä sitä riittikin. Oli kuin ois joku raanan aukassu. Tänään sitten iltapäivällä jo kuume laski ja elämä alko voittaa. Roskat kun kävin viemässä niin huomasin että vesisade oli ajanu kastemadot asvaltille. Niinpä piti käydä matopurkki ja kerätä niitä. Kun seuraavan kerran menee ongelle niin ei tarvii kaivaa. Tosin saattoihan ne naapurit kattoa ikkunasta kummissaan. Saatto osa miettiä mitähän kummaa toi muija tuolla asvaltilta kerää.