Kävimme Rautavaaran Metsäkartanolla viettämässä viiskymmpisjuhlia. Juhlat oli onnistuneet. Ja oli aivan ihana nähdä- ja viettää aikaa rakkaitten ihmisten kanssa.

Perjantaina lähtiessä aamulla oli täällä etelässä -26 astetta ja ei se montaa astetta muuttunu koko matkan aikana. Pakkaskelejä riiti koko viikonlopun. Lunta oli ihmeellisen vähän. Ei sen enempää kuin täällä etelässäkään. Mikä oli todella harvinaista.

Vierailimme Perjantai-iltana myös Marikalla ja Piialla. Ja voi ihanuus. Minua odotti siellä kaksi isoa vyyhtiä ruosteista piikkilankaa. Sitä sitten pääsen työstämään keväälllä.

Metsäkartanonin päärakennus.

IMG_0439.jpg

Vuokrasimme saunallisen huoneiston viikonlopuksi. Ja ei tarvinnut katua. Huoneisto oli viihtyisä  ja mukava. Kyllä taas viihdyimme siellä tosi ihanasti.

Rakennus jossa huoneistot oli. Majoituimme Vadelmaan.

IMG_0441.jpg

Kyllä tuolla aika kuluisi pidempäänkin. On rantasaunaa ja vaikka mitä aktiviteetteja jos haluaa. Majoittua voi huoneistoon tai huoneisiin.

IMG_0445.jpg

Ja luonto on lähellä. Hiihdä, kalasta, retkeile tai tee mitä  haluat.

IMG_0424.jpg

Ja rauha on taattu.

IMG_0431.jpg

Lauantai aamuan ulkoilimme Keyretyn jäällä auringon nousun aikaan.

aurinko.jpg

Pakkasta oli -24. Mutta ei haitannu ollenkaan sillä luonto lumosi täysin.

IMG_0422.jpg

Virallisten juhlien jälkeen kokoonnuimme saunomaan ja viettämään aikaa yhdessä metsäkämpälle. Pihalla poltimme nuotiota ja lasten kanssa laskimme pyllymäkeä.

yhbvv.jpg

Luonnosta kerkesimme nauttia vielä Sunnuntai aamunakin ennen kuin lähdimme kohti Espoota.

IMG_0630.jpg

Rautavaaran maisemat on jylhiä ja kauniita.

IMG_0477.jpg

 

 

IMG_0456.jpg

 

IMG_0622.jpg

 

IMG_0612.jpg

Pakkanen vaihteli reissun aikana -18 ja -27 asteen välillä. Mutta ihanaa oli. Ehkäpä syksyllä uusiksi. Jätettiin ajatus ilmaan, jos vaikka pienemmällä porukalla kokoonnutaan yhteen viikoksi joko kesällä tai syksyllä. Ja majoitutaan tietysti tuonne Rautavaaran metsäkartanolle.

Kotia saavuttua täytyy alkaa purkaa Joulua ja miettiä mitä uutta  virkistystä keksisi kotiin.

Talvi on tullut tänne Espooseenkin pakkasia on ollut ihan reippaasti ja lunta on tullut pikkasen. Tosin ensiyönä luvassa ihan kunnon lumipyryä. Ehkä siitä sitten seuraavalla kerralla.