Juhannus tunnelmaa ei meinannu saada millään, oli kylmää ja mulla olkapää niin kipee ettei voinu ajatellakkaan että oltas lähetty lavalle tanssimaan. Joten oltiin kahdestaan vaarin kanssa mökillä. Ei se Juhannustunnelmaa tuonu.

Pikkasen juhlan tunnelmaa tuli kun veti lipun salkoon. 

IMG_1196-normal.jpg

Poika tuli perheineen sitten Juhannuspäivänä ja vaari kävi 7v Tiituksen kanssa ongella. Tiitus sai elämänsä ensimmäiset saaliit ongella. Ne valtavat vonkaleet (noin 8cm) Ja me saatiin määräys pitää ne hengissä.

IMG_1251-normal.jpg

Satoi vettä, räntää ja rakeita. En muista koko elämäni aikana näin kylmää Kesäkuuta. Linnuille piti jo antaa vähän lisäravintoa, kun ei ollut enään ötököitä syötäväksi kylmyyden takia.

Lintuja riittääkin täällä, tuntuu että joka puussa ja pensaassa asuu joku. Sepelkyyhkykin aloitti juhannuksena pesän teon tuonne tontin laidalle kuuseen. Männyn oksia ne kantoi pari päivää ihan urakalla. Ja nyt ne jo hautoo.

IMG_1173-normal.jpg

Ensin kun oli niin kovin lämmintä ja kukinta tuntu menevän ohi hujahtamalla. Nyt kylmyyden takia puutarha näyttää nuokkuvan ja odottavan että ilma lämpiäisi. No sitten kukinta tulee olemaan runsaampaa kunhan lämpiää.

Kesävieraita on ollut runsaasti täällä, mutta kurjaa kun on satanu ja ollu kylmää. Ei ole päässeet uimaan, mutta saunaa on lämmitetty siitäkin edestä.

IMG_1260-normal.jpg

Siispä mummelin katse toiveekkaana eteenpäin, kyllä se vielä lämpiää. Ainakin sitten kun loma loppuu ja työt alkaa.