Kevät saa kummia aikaan.

Johtuukohan valon määrästä vai mistä, mutta nyt kun kevät tekee tuloaan, niin sitä haluaa puunata paikkoja kotona. Niin sitten makuuhuone sai osan siivousinnostani.

Makuuhuoneen kimppuun siis ryntäsin jo aamusta Lauantaina. Kaikki huonekalut sai pesun, samoin seinät ja lattiat. Sittenpä halusinkin jotain uutta. Oli talvella ostanu kankaanpaloja. Ja löysin yhden kankaanpalan jolle ei ollu suunniteltu mitään käyttöä. Niinpä siitä sitten ompelin vielä uuden helmalakanaan vuoteeseen. Vielä jäi sen verran kangasta että sain muutaman koristetyynyn päällisenkin.

20180318_112511.jpg

Värikin saattui hyvin. Oli vain astetta tummempi kuin makuuhuoneen seinät.

Kun siivousvimma pääsee alkuun niin sittwn kunnolla touhten. Olin suunnitellu etukäteen jo aiemmin uuden järjestykaen makuuhuoneeseen, joten huonekalut vaihto järjestystä. Muka järkevämpään muotoon. No saa nädä kuinka kauan järjestys silmää miellyttää. Mut nyt jonkin aikaa.

Sitten päätin siivota kaapit samaan sysyyn. Huomasin että kyllä sitä on aika hampsteri. Kangaskaappi pursusi kankaita. Tosin huomasin,  että osa oli sellaisia tilkkuja että en varmaan ikinä käyttäsi. Niinpä vein ne suosiolla kierrätykseen. Neulelankoja oli kans kertyny ihan valtavasti. Tosin syksyllä niitä oli vieläkin enempi. Mutta pieniä lankakeriä (jämiä) oli kans vaikka kuin hirveesti. Siispä nekin sai lähteä. Ne lahjoitin myytäväksi syöpäosastoa varten. Menee rahat hyvään tarkoitukseen. Yksi hyllykkö etsii vielä kotia. Jos kenellekkään ei kelpaa, niin lähtee kaatopaikalle. Ikean hyllyköistä kun ei kannata pyytää hintaa, hyvä jos jollekkin kelpaa.

Mutta nyt on myös kaapit siivottu. Tein samalla pientä inventaariota ompelulangoista, vetoketjuista ym. Ne kun vielä täydennän, niin johan on taas mukava tehdä käsitöitä jonkin aikaa.

Ikkunoita en ruennu pesemään kun oli sen verran kylmää ja tuulista.

Onkin kiva saada koti suursiivottua jotta sitten pääsen rauhassa suunnittelemaan ensikesää mökillä. Siellä sitten kesä hupsahtaakin. Käsitöihin ei mahda liiemmalti aikaa jäädä jos ei nyt tule samanlainen sadekesä kuin edellinen.

Mutta on toisaalta ollu ihanaa kun on saanu talven keskittyä käsitöihin. Mutta ihanaa on kun pääsee taas mökillä puutarhtöihin ja muihinkin mökkitöihin. Eikä niistä oo siellä puutetta.