Noin vuosi sitten ystävät pyysivät josko ryhdyn suunnittelemaan ja orkanisoimaan sekä tekemään heidän häitään. Tietysti oli vastaus. Se oli minusta kunnia tehtävä. Hääparilta sain apuja, merenrannalla häät vietettäisiin kokonaisuudessaan. Teemana maalaishenkiset häät. Mutta häitä edeltävänä päivänä oli niin hirveä myrsky ettei millään olisi saatu juhlateltaa pystyyn eikä hääporttiakaan, mutta onneksi siellä perhessä saatavilla navetanyliset.

Ylisillä oli tehty paljon töitä edellisiä häitä varten. Oli siivottu koko paikka, tehty lattiat ja orkesterikoroke.

DSC_0195.jpg

Hääportista tuli idea ja toive hääparilta. Mieheni nikkaroi sen ja pystytti morsiammen pojan kanssa. Minä pintakäsittelin puuosat ruosteella ja tein kukka-asetelmat siihen. Käytin koivunoksia, hortenssiaa ja harsokukkaa. Kostutetut pakastepussissa olevat kukkatiilet sidoin katiskoverkolla porttiin. Hyvin säilyi pari vuorokautta freesinä kasvit.

DSC_0184.jpg

 

DSC_0185.jpg

Pöytiin olin askarrellu lasipulloista ja lasipurkeista maljakoita. Koska paikka oli heinäsuova niin avotulta ei voitu käyttää paloturvallisuuden vuoksi. Käytettiin paristo- ja sähkövaloja. Kynttilöille tarkoitetut pullot käytimme maljakkona.

 

DSC_0192.jpg

 

DSC_0189.jpg

Lisäksi käytin luonnonkukkia maitotonkissa, hortenssia ruukkuja ja valkoisia lumihiutale - ja petunia- amppelleja. 

DSC_0194.jpg

Morsiammen hääkimpussa ja pikkuisen morsiusneidon kimpussa käytin harsokukkaa ja pelargoniaa. Pelargonia on hämmästyttävän hyvä leikkokukkana, vaikka moni ei sitä käytäkkään. Rintavieheissä käytin vain harsokukkaa. 

DSC_0200.jpg

DSC_0201.jpg

DSC_0202.jpg

Tila oli todella suuri joten yhteen kohtaan tein kollaasin vanhoista perunalaatikoista. Lisäsin kukkia ja muuta rekvisiittaa. Hääparista tein kuvia puulaatalle. Tulostin normi tulostuspaperille mustavalkokuvia ja liiman avulla siirsin kuvat puulaatalle. Liimauksen jälkeen poistin paperin pois ja servettilakalla ja pitsillä viimmeistelin.  

DSC_0061~2.jpg

Toisen morsiammen äiti ja isä valmisti ja suunnitteli menuun. Minä hääparin toiveiden mukaan valmistin hääkakun. Hieman hirvitti kun Espoossa tein kakut ja Haminassa oli häät. Mutta suht ehjinä ne sain kasaan.  Toisen morsiammen ammatista johtuen hääparin toive oli kolmikerroksinen koivupölkky kakku. Harmittamaan jäi pienet rypyt jotka sain aikaan kasatessani.

Kakku oli suklaakakku, kluteeniton ja laktoositon. Lisäksi käytin mustikkaa, karviaista, valkeaa viinimarjaa, mansikkaa ja kostukkeena omenamehua.

DSC_0220.jpg

Häät oli ihanat, lämpimät ja herkät. Eikä onnen kyyneleiltäkään vältytty. Häätunnelmanhan loihti hääpari ja vieraat. Minä vain loin puitteet. 

Nyt yliset täyttyy heinillä.

Näissä maisemissa saimme pari yötä viettää ja rentoutua

20170701_221251.jpg

Hääpari ja vieraat oli onneksi tyytyväisiä. Seuraavat juhlat on jo idea vaiheessa ja ne on tuon minun rakkaan mieheni 60v juhlat.