Ensimmäinen lomaviikko aloitettu. Sää on ollu sekä poutaa että sadetta. Ehkäpä saamme muutaman hellepäivänkin jossain vaiheessa. Loma alkoikin todella ihanasti. Saimme nauttia ystäviemme Einin ja Pertin seurasta.   Puutarhassa aika kuluu kitkiessä ja kasvusta nauttien. 

Kesäkuu perinteisesti alkaa siitä että muutetaan tänne mökille kesäksi. Siis ensimmäinen tärkeä tehtävä on siivota aitta talven jäljiltä.  Aitassa saakin ihanat unet. Nukumme muuten tuvassa, mutta kesäksi siirrymme aittaan. 

IMG_0037.jpg

Pihan kukinta on hyvässä vauhdissa ja kitekmistä riittää. Mutta kyllä kukinnasta nauttiikin. On ihana istahtaa vain ihailemaan kasvua ja kukintaa. 

IMG_0041.jpg

 Ja tulee sitä kierrettyä pitkin puutarhaa vain kattomassa missä vaiheessa kasvu on meneillä. 

IMG_0048.jpg

Luumupuut lopettelevat kukintaa. Ja tuo puuskanen tuuli on karistanut kukintoja todella rankalla kädellä. Toivotaan että pölytys onnistui ja saamme hyvän luumusadon.

Nyt aloittelee omenapuut kukinnan. Toivottavasti vain lämpiäisi jotta riittäisi sitten pölyttäjiä.

IMG_0056.jpg

Koristeomenapuu on vielä nuppuvaiheessa. Mutta hyvä niin. Kukintaa riittää sitten pidemmälle ajalle.

IMG_0054.jpg

Tekemistä riittää, mutta se on vain ihanaa vaihtelua tuohon leipätyöhön. 

IMG_0040.jpg

Kunhan ilmat vähän vielä lämpiää, niin saan rueta siirtämään kukkasia kasvihuoneesta kukkapenkkeihin. Daaliat on kasvihuoneessa odottamassa pääsyä maahan. Mutta en ole pitänyt niiden kanssa mitään kiirettä. Vielä ennättää. Ja kasvu on hyvä tuolla kasvihuoneessa. 

Osa kesäkukkasistakin on jo  hankittu, mutta vielä täytyy hakea lisää. Kun on iso piha, niin vaikka ostaessa tuntuu että onpa näitä pajon.  Niin sitten paikalleen istutettuna ei niitä niin pajon näytä olevankaan. 

Nyt olisi vuorossa terassin ja pihakeittiön laittaminen kesäkuntoon.  Tänään siis vuorossa terassikalusteiden pesemistä ja öljyämistä.  Loppuviikosta sitten lastenlasten leikkimökin- ja lelujen pesemistä. Täytyyhän nekin laittaa käyttökuntoon.