Taas on ollu niin kiirettä että ei oo mökille kerinny. Miten minä oonkin osannu järjestää itelle tällaisen kiirwisen kevään. Ja huomasin että taas mäkkeily joutuu odottamaan pari viikkoa. Hyyh. Toivotyavasti ei tuu yllätyksiä ja saan silloin aloittaa mökkeilyn. Lumetkin alkaa olla siellä sulaneet. Onneksi tuo minun mies teki o enapuiden leikkuun ja muut hommat mitä siellä on voinu jo tehdä.

Mitta artikkelin aiheeseen.

Neljä päivää Levillä työkavereiden kanssa.

Odotukset oli suuret koska kohteena kauheasti kehuttu Lappi. Olin käyny lapsissa viimeksi joskus vuonna 1994. Ja siihen mennessä en siihen syttyny.

Ensimmäisenä päivänä oltiin perillä Levillä vasta iltariivanteella joten saatiin Kylpylähotelli Levistä huoneet ja käytiin syömässä missä kukin. Löydettiin ihana pihviravintola ja syötiin siellä. Ruoka oli suorastaan suussa sulavaa. Eli odotukset oli korkealla reissun loppuajalle.

Ensimmäisenä aamuna sitten lähdettiin kelkkasafarille. Saatiin haalarit, sukat, kengät, kypärähatut, rukkaset ja kypärät. Niin sekä tietysti opastuksen ja kelkat. Ja safarin vetäjiä kaksi. Alkumatkasta olin kyydissä, työkavaerini ajoi ja antoi minulle vauhtia. Olipa siinä hyvä körötellä ja kattella maisemia.

DSC_0538.jpg

Yöllä oli ollu pakkasta joten kelkkareitti oli puleen väliin saakka tosi hyvässä kunnossa. Sitten ilma oli jo niin lämmin että reitillä oli valtavia kuoppia ja sohjoa. Mutta sitähän se lämmin ilma tekee.

Puolessa välissä meni yksi kelkka rikki ja sitten toinen. Jonkin ajan odottelimme ja meille tuotiin sitten uudet kelkat rikkoutuneiden tilalle. Niin safari pääsi jatkamaan matkaa. Välillä juotiin lämmintä mehua tauolla. Mutta mikä oli odotellessa kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta eikä kovasti tuullukkan.  Minä en ollu ajanu kelkalla ainakaan 16-17 vuoteen ja sen huomasi. Sitä oli aika arka vauhdin suhteen. Enimmillään uskalsin ajaa 60km/h ja sekin vauhti olisi ollu loppumatkalla liikaa reitin kunnon tähden.

DSC_0537.jpg

Laskettelurinteet oli tosi hyvässä kunnossa  ja osa meistä laskettelikin. Minä en. En uskaltais ees yrittää alas pyllymäkeä niitä rinteitä. Pitkälle sieltä kuitenkin näki. Maisema sinäänsä ei juuri kohauttanu. Ylös tunturin huipille oli rakennettu hotelli ja sieltä ikkunoista varmaan näkyi kauas.

IMG_0487.jpg

Kahtena päivänä syötiin yhdessä ja ne ruuat oli todella pettymyksiä. Maistui vain suolalle ja oli kamalan rasvasta. Mutta ensimmäisen illan ruokaa ei olisi kyllä voinukkaan ylitää maussa ja laadussa, oli se sen verran hyvää.

Kolmantena päivänä käytiin kävelemässä vähän siellä sun täällä. Uskaltauduin kondoolihissiin ja pelotti ihan kauheasti. Mutta voitinpa pelkoni jopa kahdella kondoolireissulla ylös ja alas. Olisi käyty kämppikseni kanssa kattomassa jäälinnaa, mutta lämmin ilma oli saanu sen aikaan, että oli pitäny sulkea se paikka koska alkoi sulaa. Eli jäi käymättä. Loppupäivästä jo olikin sellainen tunne että jo tää on nähty ja vois lähteä kotio. Mutta kateltiin sitten miesten 70km hiihdon maaliin tuloa jonkin aikaa.

Neljäntenä päivänä sitten lähdettiin kohti lentokenttää Klo.13.00 ja ei jääny mitään mitä olisin kaivannu tuolta paikalta.

Lentokentälle mennessä pysähdyttiin kerran kahville ja mentiin Rovaniemelle Napapiirille syömään mutta siellä ei ollu keittiöauki. Joten käytiin syömässä Helmisimpukassa. Ruuassa ei ollu valittamista.

Poroa ei nähty kuin lautasella  koko reissun aikana. Mutta se oli todella hyvää.

Alkumatkasta oli ihan aurinkoinen ja kirkas ilma joten ikkunasta näkyi hyvin alas. Sitten ihan vähän ennen Vantaan lentokenttää alkoi pilvinen taival. Mutta kaunista.

IMG_0679%20%281%29.jpg

Kun alettiin laskeutua alemmas tultiin kahden eri pilvikerrosten väliin. Upea näky.

IMG_0707%20%281%29.jpg

Kyllä oli ihanaa tulla kotiin.

Mikä oli yhteenveto reissuta. Seura oli mitä parasta siinä ei ollu valittamista. Safari oli kiva. Kelit mitä mainioimmat aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. Ilman laatu aivan ihana. Mutta.

Lappi ei näkyny juuri missään. Aamiainen oli kun olis ollu laivalla. Hieman ehkä kehnompikin. Olisin odottanu että lappi olisi tullut esille. Mutta ei millään lailla. Kylpylähotelli Levin huoneet oli homeiset. Ensimmäisestä huoneesta piti vaihtaa seuraavana päivänä pois kun ei siellä voinu olla. Ja vain vähemmän homeessa oli seuraava huone.

Hotellejahan oli todella pajon Levillä. Mutta niissäkin tuli enemmän mieleen Sveitsi ja Karjala. Lappia en juuri näkyny. Kauppoja oli soppailijoille ihan tarpeeksi, mutta samoja tuotteita suurin osa mitä nyt saa Espoostakin. Ihan vähän oli sellaista paikallista käsityönä tehtyä myynnissä. Se vähä missä oli viittaustakin lappiin oli Kiinassa teetettyä. Löysin kuitenkin lappilaisen korutaiteilijan tuotteita vähän ja ostin yhdet korvikset.

Levi sopii niille jotka tykkää lasketella, hiitää ja ennen kaikkea juhlia. Juhlinnalle oli annttu sijaa yltikyllin. Itellä ei ollu mitään intoa moiseen, jotenkin homeinen huone ja respan kommentti (jokuhan niihin homeisiinkin huoneisiin täytyy laittaa kun on niin täyttä tällä hetkellä) hieman latisti tunnelmaani.

Ei lappi iskeny ennen eikä nytkään.