Syksy on saapunut. Mutta vielä on ollut todella lämmintä ja puutarhassa kukat vielä jaksaa kukkia samoin terassilla.

Osan isoista Belargonia-amppelleista veinkin jo kaupunkiin parvekkeelle, siellä on lämmintä ja niin korkealla ei hallakaan ihan heti pääse puremaan. Ja siellä ne innostu taas kunnolla kukkimaan.

Terassin kukat mökillä  jatkaa kukintaa, niin ettei vielä syyskuussa ole päässyt laittamaan.

(valitettavasti kuva epäselvä)

niinp%C3%A4.jpg

Välillä jo arvelin että terassikukat on poisheitettävää mössöä, kun satoi vettä ihan kamalasti enkä peitelly niitä. Mutta ne vielä jatkoi kukintaansa. En tiiä onko syynä se että hiiret hoitaa nyppimisen. Hiiret käy keräämässä siemenet sitä mukaa kun niitä tulee. Ovat aika veikeitä kun kantavat niitä mettämän posket pullollaan kuin hamsterit. 

viel%C3%A4%20kukkii.jpg

Puutarhassa viimeiset Kuunilkat vielä kukkii. Nää on sellainen myöhänen lajike. Nousee maanpintaankin vasta kun toiset on jo isolla lehdellä. Mutta kiva kun oon saanu monenlaisia Kuunliljoja. Kukintaa on koko kesän.

kuunlijankukintaa.jpg      

Syysleimutkin kukkii vielä 

Ne on uusia tulokkaita puutarhassa. Viimevuonna tuli vain pari kukkaa, mutta nyt jo useampi. Siitä ne sitten tuuheentuu.

syysleimut.jpg

Sieniä ja marjoja on kerätty ihan valtavasti. Nyt metsät on ollutkin oikea runsaudensarvi.

sienimets%C3%A4%C3%A4.jpg

Yhden kerran kävi kyllä niin, että piti lähteä kesken pois kun oli niin paljon hirvikärpäsiä.

sienij%C3%A4.jpg

Syksyllä on muutenkin kaunista metässä.  Ja pitäähän sitä olla aikaa sen verran että pysähtyy välillä ihastelemaan luonnon monimuotoisuuttakin.

Viikon päästä pääsen kunnolla punkaantumaan puutarhaan kun on lomaa. Kesälomalla nyt pari viikkoa. Eka viikko kuitenkin reissun päällä. Pohjoiskarjalassa ja Kainuussa.  Ja ihana ruska täällä onkin.

Mutta reissusta sitten ihan oma juttusarja myöhemmin.