Nyt eletään jo Heinäkuun puolta väliä ja kukinnat on tosi myöhässä, mutta rehevää on kasvillisuus. Ei oo tarvinnu kastella puutarhaa kuin kerran tänä kesänä. Sadetta ja kylmää. Koko kesänä on meillä ollu 4 kunnon helle päivää. Toivottavasti saadaan ne niin ihanat lämpimät Elokuun pimeät illat. Ne on mun susikkeja. Voi oleskella ulkona illalla, laitella valoja kukkien joukkoon. Ihanaa tnnelmaa puutarhaan ja terasseille.

Koskaan ennen ei oo käyny näin että Kehäkukan- ja Harsokukan siemmenistä kasvatus ois ollu näin hidasta. Istutin siemmenet maahan Toukokuun 14:ta ja tässä tulos 14:Heinäkuuta. Käsittämätöntä.

20170713_200709.jpg

Ei ole puutetta valosta (jos vain luono sitä antas), ravinteista tai kastelusta. Ovat möhöttäneet tuossa koossa jo 3 viikkoa. Kasvua ei ole tapahtunu juuri ollenkaan, van eivät oo kuolleetkaan. Nää kukkii varmaan vasta Syys- Lokakuussa. Mut kukkikoon sitten. Ainahan sitä elämässä kokee uusia asioita. Tänä kesänä tällaista.

20170713_200645.jpg

Rehevää on vuorostaan perennojen kasvu, tosin kukinta niissäkin myöhässä ja sade raiskaa ehkä Pionien kukinnat tänä kesänä. Mutta toivotaan että nuput aukeaa vasta sitten kokonaan kun poutaantuu tuo sää.

20170713_200534.jpg

Liljojen kukinta jää tänä vuonna tosi vähäseksi useammasta syystä. Ensinnäkin viimekesänä loppukesästä annoin pois kaikki tuoksuvat puuliljat jotta puolisolla olis elämä helpompaa ( astma) mökillä.

Myyrä myllersi pihassa ja myllertää näkyy vieläkin. Yleensä myyrä ei syö liljan sipuleja,  mutta tää on niitä kuitenkin kulettanu ympäriinsä. Yhdestä liljapenkistä hävis kaikki liljat. Oli vain tunneleita jäljellä. Nyt niitä liljoja on sitten noussu vähän sieltä sun täältä, mutta vähemässä määrin kuitenkin. Täytyy kattoo tää kesä mitä kaikkee tää myyrä matikainen saa aikaan. Jotenkin se pitäs tietty saada karkotettuakin pois tontiltaan, mutta siinä mulle pähkinää purtavaksi. Syksyllä uudet kevätsipulit täytyy istuttaa häkkeihin ettei kaikkea taas syö- ja kuleta pois.

20170709_111122.jpg

Viime syyskesästä uusittu kuvikkopenkki voi hyvin ja kasvu on rehevää, mutta myyrä on tehny omia istutuksiann sinne. Siellä on liljoja rykelmä lähteny kasvamaan. Päätin että en niitä siirtele minnekkään sieltä. Kukkikoon nyt sitten siinä. Nurmikolta kuitenkin siirsin kukkapenkkiin, kun olisi tallaantuneet kuitenkin jossain vaiheessa. 

Kesäkukat jotka ostin on voineet hyvin ja jatkaneet kukintaansa ihan mukavasti. Tosin kyllä niillekkin aurinko ja lämpö tekisi hyvää. 

20170627_115224.jpg

En oo tänä kesänä terassikukkia peitelly kuin pahimpien rankkasateiden aikaan. Mutta hyvinhän nuo on kestäny nää sateet.

20170713_200335.jpg

Mies on niitä nyppiny ja huolehtinu niistä kun minä oon ollu kaupungissa. On ihanaa kun tää harrastus on meidän molempien. Ehkä ei niin paljon olisi hoidettavaa jos harrastus olisi yksin mun. Kaksi kerkee- ja jaksaa hoitaa enempi.

20170713_200305.jpg

Vähän pelkäsin miten Hortenssiat jatkaa kukintaa kun ne on saanu reissatakkin välillä. Mutta hyvin kukkivat niin terassilla, parkkipaikalla ( ei kaikista oo tässä kuvia) kuin huvimajassakin. Huvimaja on kyllä saanu uuden nimen. Se on nykyään huvitusmaja.

20170713_200501.jpg

 

20170713_200439.jpg

Kaikki muutkin kukat kukkii huvitusmajassa hyvin. 

20170713_200521.jpg

Sinne laitoinkin enimmäkseen sellaisia kukkia jotka ei tykkää sateesta.

20170713_200427.jpg

Myyrästä tuli mieleen aikaisempi myyrän vierailu 25v takaa.  Silloin asuttiin omakotitalossa lähellä rantaa pellon vieressä. Yhtenä talvena sitten myyräkanta oli suuri ja löysivät meidänkin puutarhan. Keväällä ei noussu yhtäkään kevät sipulikukkaa. Harmittelin kovin, mutta koska perennapenkit tarvitsi kunnon harventamista päätin että istutan sitten samalla uudet kukkasipulit. Niinpä samalla kun käytiin mullat ym. niin ostin kevätsipulit. Ja kevään pettymyksen siivittämänä vielä runsaan laisesti. Kaivoin ison perennapenkin ylös ja kappasvaan. Siellä odotti yllätys. Kaikki kukkasipulit oli kasattu yhteen kasaan noin puolen metrin syvyyteen. Oli myyrä tehny varaston jota ei syystä tai toisesta ollu syöny. No, olipa minulla sitten kukkasipuleja kerrakseen. Mutta seuraavana keväänä ei harmittanu. Oli kukkaloistoa sitten senkin edestä. 

Mukava että kävit vierailulla ja ehkä jaksoit lukea jorinani.