Vaikka Helmikuu ei ole ihan puolessa välissäkään olen alkanu miettiä ensikesän kesäkukkavaihtoehtoja. Ongelma on tietty se minkä verran pystyn olemaan mökillä. Jos tosi vähän, niin kannattaako laittaa kuin muutama altakasteluruukussa oleva amppelli ja panostaa kotona kesäkukkiin. Mutta aiemmin on kyllä ollu tosi runsaasti kesäkukkia mökillä. Jo pelkästään terassin kaiteilla on ollut tosi runsas kukinta. Ja kaikki muut lisäksi niin aina on pakettiautollinen tai pari isoa peräkärryllistä käyty ja lisätty sesän myötä kun joku ihana kukka on halunnu lähteä kotiin. 

Olemme monena vuonna käyneet pieneltä puutarhlta kesäkukat. Takuuvarma laatu ja menestyneet todella hyvin koko kesän aina pakkasiin saakka. Ja osa sisäällä vielä Joulukuun alkuun saakka. 

Löysin vuosien varrelta muutamia kuvia tuosta terassikaiteesta jossa on ollu aina kukkia. Joskus kahdessakin kerroksessa. Mutta ylläpitäjä hävitti ne kuvat. Mutta tässä muutamia kuvia vuosien varrelta.

1344442395_img-a56cb63fd2ed17e076de2278f

Teraasimme on hyvin paahteinen jote hellekesinä Pelkuut rakstavat siellä kasvamista ja kukoistavat koko kesän.

20160717_143307.jpg.

Mutta sadekesinä niitä joutui peittelemään ja suojaamaan kovin usein. Jottn niistä ei päässyt nauttimaan kun olivat ison osan huputettuna muovilla. Siis sadekesinä. 

pelakuita%202015.jpg

Siispä usein laitoimme Petuniaa, miljoonakukkaa ym.

20170627_115238.jpg

Mutta joka vuosi kukat on menestyneet todella hyvin. 

2018%20teraasi.jpg

Kiitos kuuluu kyllä myös miehelleni. Sillä hän osallistuu niiden hoitoon hyvin aktiivisesti.

20180623_113651.jpg

Nämä hän valitsi ja toi täysin yksin, ilman ertä vaikutin millään lailla. Ja hoitokin jäi lähes kokonaan hänen harteilleen. Mutta ei valittamista. Hän hoiti homman rakkaudella. Ja lisäksi suuren määrän muitakin kesäkukkija.

Nyt mietitään mitä tehdään ensi vuonna. Tosin kaikki riippuu missä kunnossa ollaan. Mutta jommalle kummalle tulee taas runsas kukinta. Joko mökin terssille tai kotiin parvekkeelle. Koti parvekkeelle ainakin Pelkuita. On lasitettu aurinkoinen iso parveke, joten ne tulee rakastanmaan siellä kasvamita. Mutta paljon muitakin kukkia tarvitaan.

. Rakastamme kumpikin kukkia yli kaiken. 

Aion kyllä tuoda Kuunliljoja pihalle ruukkuihin tänne kerrostalon portaiden edustoille. Onneksi tänne saa laittaa kukkia niin paljon kun jaksaa hoitaa. Samoin tänne saa tehdä kasvimaankin. Viime kesänä ostettiin kasvihuone jota ei saatu kasattua terveydellisistä syistä. Nyt täytyy miettiä kasaammeko sen tänne pihapiiriin vai mökille. 

Paljon on vielä mietittävää ennen kesää.