Elettiin jo vuotta 2007.

 Parkkipaikka kävi aina ahtaaksi, meillä oli kaksi autoa ja usein oli paikalla vielä lisää väkeä ja niiden autot. Siispä parkkipaikkaa suurennettiin niin, että siihen mahtuu varmasti useampi auto ja tarvittaessa siihen pystyy tuomaan tarvikkeita kuorma-autollakin.

Isäntä toi Pohjoiskarjalasta keloja ja kysyi mitä näistä sais tehtyä. No mullahan niitä ideoita piisaa, ehkä vähän liikaakin.

 

                              

                   Siispä rupesimme tekemään portti portaikolle. Ja aika rölliportti saatiinkin aikaan.

                                  

Lahonneesta päästä saatiin sopivia kukkapurkkeja. En tosin raskinut niihin istuttaa kukkia jotta kestäisivät useamman vuoden. Mutta koristepurkkina ne kestää useita vuosia.

Roskakatoskin tarvittiin jotta roska-astia ei olisi talvella lumen alla. Mutta mitään tavallista en halunnu. Ja ei siitä tavallista tullutkaan.

 

                              

Luonnonkivistä muurasin alustan ja kukkapurkit, keloista saatiin tolpat, laudasta kaiteet, sisäkatto tuppeen sahatusta laudasta ja turvekatto kasveineen.

Loppukesä menikin pihatöissä. Hoidin jo istutettua pihaa ja tein uutta.

Nyt kun oli jo sähkötkin ollut halusin ittelleni sammakkoaltaan pihalle. Kaivettiin koivun kantoja ja maata oikein monen hengen voimin ja kovan työn tuloksena saatiin aikaan sammakkolampi.

 

Altaaseen menee vettä 700L. Aluksi täytin sitä kantamalla kaivosta ja sadevedellä. (Kaivo on mäen alla. Aluksi altaassa oli kaupasta ostettu suihkutussysteemi. Mutta se ei sopinut minusta meidän pihaan. Sen jälkeen oli keijupuro. Se oli kiva mutta routa särki sen joka talvi ja sitten lopulta kyllästyin sitä joka kevät korjaamaan. Yksi kelo laitettiin keskelle allasta jossa on reikä keskellä ja vesi virtaa kelon sisällä ylös ja laskee vapaasti ulkopuolelta ulos. Ja kyllä ne sammakot siihen vain tiensä löysi, vaikka mäen päällä ollaankin. Sammakkojen mukana tuli kukkapenkkiin asumaan vaskis.

 

    

Lammikossa minulla on erilaisija sammakkopatsaita. Liekkö lemmenkipee sammakko  vai onko muuten erehtyny. Kun jallitti keinosammakkoa.

 

2008

Varastotilaa tarvittiin polttopuille ja muille tarvikkeille joten rakkensin parkkipaikan viereen ladon. K-raudan mallistosta löytyi ihan kiva malli ja oli helppokasatakkin.