Lähes koko Kesäkuu oli tosi kylmää ja sateista. Rinnetontista se hyöty ettei vesi seisonu tontilla. Mutta vohdoinkin saimme helteet. Perjantaina täällä oli +28, eilen +30 ja tänäänkin vielä +26. Ja sen homaa pihassakin. Kukinta pääsee vihdoinkin käyntiin täysillä. 

IMG_0308.jpg

 

3.jpg

Nyt on vihdoinkin Liljojen aika. Ruskliljat aloittelevat kukintaansa

IMG_0429.jpg

Samoin päivänliljat 

111.jpg

Kaikki on pahasti myöhässä tänä kesänä. Mansikat ovat nyt vasta kunnolla kukassa.

Mielenkiinnolla odotan noista vaaleanpunakukkasista satoa. Vaari hankki ne tänä keväänä. Kukinta on kuitenkin ihana vaaleapunainen.

IMG_0451.jpg   IMG_0434.jpg

Viikonlopulla Sormustinkukatkin aloittivat kukintansa. Nupulla on toiset Liljat, ruusut, daaliat ym. Eli odotettavissa kunnon väriloisto jos säät sallii.

IMG_0426.jpg

Puutarhassa olisi pajon perennoja jotka pitäisi jakaa. Niin kuin nämäkin Kuunliljat ja toisetkin Kuunliljat. Mutta ensin täytyy keksiä mihin teen uuden kukkapenkin johon voin ne sitten syksyllä istuttaa. 

12.jpg

Lähes koko kesäkuun Pelargoniat sai olla huputettuna kun satoi niin paljon. Vaarikin vitsaili välillä, että olis tänäkesänä pitäny ehkä istuttaa Lumpeenkukkia niin olisivat pärjänneet paremmin. Mutta kyllä ne jaksavat kukkia kuitenkin tyydyttävästi säästä huolimatta. Ja nuppuja on ihan runsaasti. 

1.jpg

Amppelleja ei ole tarvinnu huputtaa sateella. Ne on vain nostettu katoksen suojaan. Mutta kukinta on niissäkin runsasta. Mäen alla kukinta on noin viikkoa myöhemmässä kuin mäenpäällä missä mökki on. Mutta sellasta se on. Nyt mäenalla ja rinteessä kukkii Hullunakankaali ym. Rinne on sini-valkoisessa kukinnassa. Mutta jos säät sallivat niin rinnekkin saa pian värikylläisyyttä. Joka vuosi kukinnan aikataulut on vaihdelleet säiden mukaan. Kovimpina hellekesinä tuntui että kaikki kukkii yhtäaikaa ja nopeasti. Silloin piti Heinäkuun lopussa jo kesäkukkasin hakea väriä puutarhaan. Mutta sen aikaa kun kukinto kesti, oli se silmille ja mielelle nautinto. Nyt jää nähtäväksi miten tänä kesänä jaksottuu. Tällä hetkellä ollaan hieman myöhässä.