Viikko sitten sääennuste lupasi tosi kaunista ja lämmintä viikonloppusäätä. Niinpä pakkasimme laukut ja lähdimme Puuhamaahan. Perjantaiillan ja Lauantain satoi vettä koko ajan. Sunnuntaina ei kuitenkaan satanu, mutta oli sumusta ja pilvistä.

IMG_0644.jpg

Ulkoilimme kuitenkin paljon säästä huolimatta ja saunoimme. Ja kun Sunnuntai-iltana tultiin kotiin, niin taivas kirkastu ja näimme kuinka aurinko laski. Ei menny ihan putkeen, mutta näimme auringon kuitenkin. Vaikkakin parvekkeelta.

IMG_0663.jpg

Nyt otimme sitten uusiksi. Perjantai-iltana autoon ja mökille. Ilta oli aurinkoinen ja nautimme saunomisesta. 

Lauantai aamuan lähdettiin Tampereelle tarkoituksena käydä vähä soppailemassa kaupungilla ja olla pojan perheen luona. No eipä tehny mieli nousta autosta kaupungilla. En ole eläessäni nähny niin huonoa kaupunki-ilmaa kun oli Tampereella. Ilma oli kuin sumussa, niin paljon oli hiekkaa ilmassa. Aivan kauheaa. 

Mutta nautimme vierailusta täydestä sydämmestämme pojanperheen kanssa. Illalla sitten ajelimme takaisin Puuhamaahan.

(Mökillä) Puuhamaassa on lähes kaikki lumi sulanu ja sipulikukkaset jo nostaa päätään. Toivottavasti Rusakko ei käy nauttimassa makoisaa ateriaa, vaan saamme vielä anuttia kukinnastakin.

IMG_0664.jpg

Kukkapenkeissä on pajon siivottavaa. Kunhan maa sulaa kokonaan niin pääsee rapsuttelemaan ne puhtaaksi.  Ja täytyy nurmikkokin vielä kertaalleen haravoida, vaikka se sykyllä haravoitiinkin.

IMG_0672.jpg

Maa on vielä hieman jäinen ja kylmä joten Vuorenkilvet eivät ole vielä nostaneet  lehtiään.

Kukkapenkkeihin olen jättänyt osan kukinnoista talveksi katkasematta. Näin leppäkertut ja muuta saavat talvehtimispaikkoja. Ja omalla tavallaan siemmenkodat on kauniita kun mikään ei vielä kuki puutarhassa. Mutta maan sulaessa nekin on siivottava pois. Tosin kerään hieman siemmeniä talteenkin.

IMG_0669.jpg

Taänä aamuan käytiin retkeislemässä.  Vaikka maassa ei lunta ollut enään niin järvet on vielä jäässä.

IMG_0733.jpg

Ilma oli todella lämmin ja aurinkoinen. Oli huikeaa seurata kuinka aurinko lämmitti jäänpintaa ja sai jään ritisemään ja paukkamaan. En onnistunu kuvaamaan upeimpia paukkeita, mutta pientä ritinää kuitenkin. Mutta en saa videopätkää liitettyä tähän blokiin. (Ei se mummelikaan kaikkea osaa)

IMG_0747.jpg

Tosin tääkään ei menny putkeen. Minulla alkoi virtsateintulehdus ja piti kähteä kesken pois ja hakemaan apua.

Aina kaikki ei mene niin kuin on ajateltu, mutta niin huonostikkaan ei mene ettei jotain  kivaakin olisi ollu.