Oi tätä ihanuutta. Aurinko paistaa ja lämmintä riittää. Mutta kohtuus kaikessa. Toivottavasti saamme pian vettäkin. Mutta nopeasti kesä tulla hupsahtikin. 

Kiirettä on pitäny puuhamaassa, kun olen ollu aikaa vain viikonloput. Onneksi tuossa oli toi Helatorstai ja sen myötä tuli neljän päivän vapaa. Kerkesi tehdä jotain.

Puutarhassa kasvu on ollut nopeaa. Toivottavasti kuumuus ei lyhennä kovin kukintaa. Nyt kukkii Krookukset, Narsissit ja  viikollaTulppaanit.

Tosin taitaa keritä Tulppaanit kukkia viikon aikana, kun en oo näkemässä. Helteellä kun kukinta on nopeasti ohi. Meidän puuhamaa on rinnetontti johon aurinko paistaa kokopäivän.

DSC_0656.jpg

Ensim,äiset tulppaanit aloitteli kukintaansa viikonlopulla.

IMG_0988%20%282%29.jpg

Mininarsissit ja isot narsissit aloitteli myös kukintaansa.

IMG_0865.jpg

Kevätvuohenjuuri myös aloitteli kukintaansa.

IMG_1003%20%282%29.jpg

Vaikka syksy ja alkutalvi oli vesisateista, niin näyttäs vahingot jäävän vähäiseksi. 

Suurinihana yllätys oli se kun ystävien häihin ostin vuosi sitten Hortenssioita. Ainakin kaksi niistä selvisi lehtikasassa talven yli. Nyt vain täytyy miettiä mihin kohtaan ne istutan

DSC_0613.jpg

Tosin pelkäsin että tulee pakastettuja perennoita. Mehitähdet ei onneksi kärsineet eikä muutkaan kalliokukat.

IMG_0814%20%282%29.jpg

Minänrakastan mehitähtiä ja niitä onkin kertynyt kiitettävästi jopa eri lajikkeita. Soorommat ovat todella suurikokoisia. Mutta sitreen on lajikkeita jotka on ihan pikkiriikkisiä.

Näistä tulee aina hurjan isoja ja näyttäviä. Mehitähdet on siitä ihania että niitä on myös tosihelpo listä.

DSC_0583.jpg

Raparperit, Ruohosipuli ja suolaheinä selvisivät talvesta tosi hyvin. Ruohosipulia jo pääsee leikkaamaan ja kuivattamaan talvea varten. 

IMG_1001%20%282%29.jpg

Suolaheinä on helpo ja selviää eteläsuomessa hyvin talvehtienkin.

IMG_1020%20%282%29.jpg

Nyt on istutettu jo salaatit, sipulit, herneet, Punajuuret ja Retiisit. Laitoin kasvulaatikpihin ja harson päälle. Kasvu onkin jo hyvässä alussa. Nyt vain täytyy huolehtia ettei helteessä ne pääse kuivamaan. No mies huolehtii kastelusta mökillä. Lämmin kiitos hänelle sillä kastelu vie parhaimmillaan koko illan.

Perunat on vielä istuttamatta, kun multa loppu kesken. Mutta tulevana viikonloppuna sitten saan nekin kasvamaan.  Uusi kasvihuone on tilattu ja kun tulee niin saadaan sinnekin kasvit kasvamaan.  Toimittavat sen suoraan mökille.

Hyvin olen saanu tehtyä pihatöitäni. Piha on siivottu, kukkapenkit siivottu, kivikot,  kalliot ja pihaportaat pesty. Suihkuallas tyhjennetty,pesty ja täytetty uudelleen.Terassi pesty, terassin lattia öljytty ja sisustettu, samoin mökki suursiivottu ja puettu kesäasuun.

Terassilaudoituksen öljysin tällä.

DSC_0618.jpg

Kesäkukat on kuitenkin vielä hankkimatta. Mutta niillä ei ole mitään kiirettä vielä.

DSC_0638.jpg

Ompelin markiisikankaasta sängyn päällisen terassisänkyyn. Ompelin pitsikapasta siihen helmalakanan. Vale lakanan. Pitsi on kiinni päiväpeitossa. Niin ja merkkasin ja ompelin ikkunakapan keittiön ikkunaan.

Markiisitkin kaipaisi uutta kandasta. Lehtivihreä on vuosien varrella tarttunu sen verran tiukkaan ettei lähde kaikki pesussakaan. No jospa ne välttäsi vielä tän kesän.

Pihassa viinimarjapensaat oli viikonlopulla melkenin kukassa. Raparperi piirakkaa pääsee pian leipomaan. Ja Mustikkakin jo näkyi aurinkoisilla paikoilla kukkivan. 

Nyt onkin pörriäisiä riittämiin pölyttämään. Ennustettu on runsasta itikkavuotta, saas nähdä kuin käy. Yleensä meillä ei niitä ole ollu juuri ollenkaan.

IMG_0806%20%282%29.jpg

Mehiläiset on hyödyllisiä ja peruskilttejä pölyttäjiä. Mutta niistä on myös riesaa. Meillä ne on vallaneet välokaton mökistä. Niinpä edessä on tänäkesänä katon aukaisu ja niiden hävittäminen. Täytynee ottaa yhteyttä mehiläisliittoon ja pyytää sieltä joku kasvattaja hakemaan he pois. Luulen että ne ei oo kovin kilttejä kunhan katto aukastaan ja aletaan poistaa niitä. En haluu olla sillon mökillä.

Terassille sain äitienpäivälahjaksi mieheltä haaveilemani keinun. Voi että tykkään. Siinä on niin ihana istua kirjan- tai käsityön kanssa. Ja kyllä mies tietää mitä väriä vaimo haluaa.

IMG_0984%20%282%29.jpg

Ei se koko aika ole menny vain puurtaessa. On jäänyt aikaa seurata luontoakin. Ja seurattavaa linnut onkin järjestäneet. Mutta niistä kirjoitan oman artikkelin.

Meinasin alunperin osallistua tänä vuonna avoimien ovien päivään puutarhassa. Mutta en sitten ollukaan niin tyytyväinen puutarhaani että uskaltaisin osallistua. No siitä kuulen taas tänäkin kesänä. Sitä vain on niin kriittinen omalle työlleen.