Ystävänpäivää vietimme kahdestaan kotona. Vaari sairastaa infulensaa joten ei mitään suurta järjestetty. Mutta jotain hyvää teki kuitenkin mieli. Koska en voi syödä mitään missä on maitoa, en ole saanu vuosiin riisipiirakoita. Nyt sitten päätin kokeilla millasia tulee jos soijamaitoon tekee puuron ja siitä piirakoita. No hyväähän siitä tuli. Teen kyllä uudelleenkin. Ulkonäkö ei tietty oon näissä leivonnaisissa mikään priimaluokaa, mutta ei nää tullukkaan vieraiden kahvipöytään. Onneksi.

Koska meillä on ihania ystäviä ja osalla on keliakia, niin nyt sitten täytyy kehitellä riisipiirakalle vielä kluteeniton kuori. Kyllä se vielä onnistuu. Olisi niin ihana tarjota riisipiirakoita heillekkin. Varsinkin kun hekään ei ole vuosikausiin saanu syödä niitä.

riisipiirakka.jpg

Kasvisrasvasta tein "voitaikinaa"  lihapasteijaa.

Luonnossa nää ei ollu näin tummia. Mutta kuva tuli jotenkin tosi tummaksi. Nääkin oli ihan hyviä. Meni yhtenä päivänä.

lihapasteija.jpg

Taikinaa jäi jäljelle niin pyöräytin pari kermasarvea kahville.

Jokin mätti, taisi olla jo keittiössä todella kuuma, kun olin koko päivän paistanu. Soijakerma vain ei suostunu vatkautumaan kunnolla. Mutta syötiin tällasena. Ja kyllä maistukin vuosien jälkeen hyvälle.

En ole nähny kermasarvia ees myynnissä mies muistiin. 70- ja 80-luvun alussa niitä oli joka kaupan tiskillä myynnissä. Nimitinkin nää retrolevonnaiseksi.

kermasarvi.jpg

Täytyy ihan tehdä tarkoituksella uudelleen. Ottaa taas kahvileipävalikkoon mukaan. Mutta paremman näköisiä kylläkin. Ei tuollasia kerma lössäkkeitä.