Kun kesäloma alkoi kaksi viikkoa sitten oli työlista aika pitkä. Ajattelin jo että tokkopa saan kaiken tehtyä. Ensin käytiin viettämässä pojanpojan synttäreitä Tampereella. Oli ihana nähdä taas poikaa ja hänen perhettään. Sitten mökille. Ensin siivosin mökin kunnolla ja laitoin kesäasuun. Valkonenhan siitä tuli pienin värimaustein.

20170612_141440.jpg

Sitten pihan siivoukseen. Kivikot kaipasi kovasti kitkemistä samoin koko rinne. Välillä käytiin kolme peräkärryllistä multasäkkejä.  Ja kaikki meni eikä riitänytkään. 78 säkkiä kului multaa kahden viikon aikana. Syksymmällä täytyy käydä lisää jotta saan nostaa ylös vielä yhden kukkapenkin sekä tehdä yhden uuden. Vielä täytyy painepesurilla pestä portaat ja pihalaatat. Mutta ne ennätän tehdä viikonlopun aikana.

DSC_0017.jpg

Mutta tuntuu hyvälle nähdä taas puutarha kunnossa. 

Iltasin oli ihanaa istua saunomisen jälkeen ja nauttia kättensä jäljistä ja puutarhan heräämisestä. Vaihe vaiheelta kukinta jatkuu.

20170611_192604.jpg

Yhtenä vuorokautena tuli vettä aivan kaatamalla. Luulin että sade raiskaa kaikki kukinnan jo aloittaneet kukat. Mutta ei onneksi. Puuarha ihan virkosi silmissä kun sai kunnolla vettä. Mikä tietyst sai aikaan lisää kitkemistä ja ruohon leikkuuta. Mutta se juuri leikatun ruohon tuoksu sekä mullan tuoksu, ai kun se on ihana. Kesäkukkasista suurin osa käytiin hakemassa isännän kanssa.

20170610_132319-EFFECTS.jpg

Ei ihan vielä ole haettu kaikki, mutta myöhemmin lisää. Oli ihanaa istuttaa niitä eruukkuihin. Sitä mukaa kun kesäkukat sain paikoilleen tuntui kuin kesä olisi saapunu Mummelin puuhamaahan.

20170614_200408.jpg

Kasvualtaat täyttyi mullalla ja sain perunan, prkkanan, saalaati ja sipulit  ym.istutettua. Istutin muös kesäkukansiemmeniä. Kasvihuoneeseen tomaatit. Kurkuntaimia en vielä löytäny, oli loppu puutarhalla josta kävin muut taimet.

Sitten käytiin hakemassa uusi allas koska entinen sanoi yhteistyösopimuksen irti. Samalla käytiin sisareni luona. Olikin ihanaa nähdä pitkästä aikaa. Kumma että ei tuo matka ole kovin pitkä,  mutta silti tavataan aivan liian harvoin.  Uusi allas on entistä pienempi mtta isompaa ei oisi saatu kuljetettua meidän peräkärryssä.

20170611_203352.jpg

Entiset perennat ei ihan riittäny allaspenkkiin, sillä se suureni. Mutta siirtämällä toisista penkeistä ja ostamalla nuutama taimi lisää sain penkin istutettua. Syksyllä sitten uudet kukkasipulit vielä penkkiin niin enköhän ole tyytyväinen. Ihanaa kun taas puutarhassa kuuluu veden solinaa.

20170615_102604.jpg

Huvimajan teko jatkuu. Lattia on saatu valmiiksi ja nyt sisustan sitä. En halunnu tuhlata rahaa ostamalla kaikkea uutena vaan mietin miten pääsen tavoitteeseeni duunaamalla jo olevia kalusteita ja sisustus elementtejä. Vanhat harmaat tuolit ja pöydän maalasin valkoiseksi. Samoin ikivanhan mustan kynttiläamppellin. Amppelli sai sähköisen valosarjan ja nyt sitten etsin siihen sopivan väriset kynttilät. Väriä mietin . Sillä huvimajan rakenteet on mustat enkä lähteny niitä naalaamaan valkoiseksi. Niinpä päädyin väreihin valkoinen, vaaleanpunanen, harmaa ja hieman vaaleanpunasen ja oranssin välimuotoon. Vielä täytyy hankkia oikean sävyinen matto, lisää kukkasia, kynttilöitä ja asentaa  valkoisia valoverhoja itikkaverhojen tilalle. Mutta ne vasta seuraavan lomapätkän aikana.

20170616_123220.jpg

20170616_123259.jpg

Tämä vasta suunnittelun alla, mutta saan sisustettua sen piakkoin valmiiksi.

Sitten enemmän kuvia.

Kaksi viikkoa kului kuin siivillä. Mutta sain työlistani lähes valmiiksi. Olen nauttinu näistä päivistä suunnattomasti.  Päivät pihalla touhuten ja illalla saunan jälkeen hetki rauhoitten ja sitten ansaitulle yöunille. Fyysinen tekeminen, raitis ilma, omassa tahdissa tekeminen omassa rauhassa, luonnon heräämisen seuraaminen sekä oman käden jäljen näkeminen, mikä sen ihanampaa.

Nämä kaksi viikoa oli ihanaa aikaa, vaikka jalat on mustelmilla, kädet karheat, kynnet hoitamattomat ja lohkeilleet sekä kuivat. Rusketus tarttunu kaikkea muuta kuin rajattomasti.  Onneksi viikonpäästä on vielä kaksi viikkoa lomaa.  Täytyy sanoa että tällaista elämää vois elellä aina. Mutta kun tuota rahaakin siihen elämiseen tarvitaan niin työ kutsuu. Mutta sentään illat aikaa tehdä muuta ja nauttia.