Voi tätä kesää. Tuntuu että kun sataa niin sitten täytyy sataa kaatamalla. Sellainen tihkusade olis huomattavasti parempi. Ja kun ei sada on sitten helle. No joka kesä on erilainen.

Kesäkukkaset peitän aina sateen ajaksi ettei  voimakas sade niitä tuhoa kokonaan.

Kerran pääsi kunnolla satamaan päälle kun tuli myrsyllä. Mutta selvisivät paremmin kuin osasin kuvitellakkaan.

1f6c3872-7f47-43e0-ac4b-7b114cdd46ac.jpg

5mm rautalangasta olen vääntäny kaaret jotka olen tökänny terassi ruukkuun. Päällä sitten katekangas jossa on muovitus. Viime kesänä oli ihan kirkasta muovia. Silloin satoi viikonkin yhtä kyytiä. Saivat samala valoa. 

IMG_2445.jpg

Vaikka siinä on oma hommansa aina suojata niitä. On se kannatanu. Kukinnat ei ole menny rikki. Terassi ruukkuja on sen verran paljon ettei niitä voi alkaa siirtelemään joka kerran kun sadetta on tulossa. 

s16.jpg

Toivottavasti vain aina kerkeen ajoissa suojata ettei joku ukkoskuuro pääse raiskaamaan kukintoja. Muutama vuosi niin kävi. Silloin tuli rakeita niin pajon että maa oli valkoinen. Kaikkien perennojenkin lehdet oli reiillä kuin olis haulikolla ammuttu. Näin lomalla kerkee  niitä peitellä. Mutta kun työt alkaa niin sitten onkin eri asia. Tuo minun puoliso sitten hoitelee niitä viikot. Mutta nyt töissä hälläkin tulee olemaan kiirettä ja pitkää päivää. Mutta sitten täytyy muuttaa kirkkaaseen muoviin niin voivat olla sen alla useamman päivän. Ja ovat kuin kasvihuoneessa sitten sen aikaa. Aina sitä keinot keksii.