Vadelmat ja suurin osa viinimarjoisa on jo kerätty. Viinimarjoja ja Karviaisia ei tullut lähellekkään sitä määrää kuin aikaisimpina vuosina. Mutta kesäkuussa oli niin kylmää ettei ollut pölyttäjiä. 

Nyt on säilöntä aloitettu. Vadelmahillot ja Kunigatarhillot on tehty ja saatu kylmään. Vielä täytyy säilöä viinimarjat. 

Vaari on kerääny pakastimeen viikon ajan marjoja, sitten minä raahaan ne kaupunkiin ja teen hilloiksi ym.

Niinä harvoina lämpiminä alkukesän päivinä onnistui kuitenkin tuuletus omena- ja luumupuilla. 

IMG_4008-normal.jpg

Omenia on niin valtavasti puissa että niitä on joutunut tukemaan ettei oksat repeä kokonaan. Vaikka niistä jo peukalonpään kokoisena harvennettiinkin runsaalla kädellä. Niin omenia kyllä riittää. Ei ne vielä ole ihan kypsiä. Mutta olen toivossa että saadaan Omena-Kaneli sosetta aika reilusti. Mutta pelkona on että tulee muuttolintuparvi ja hakkaa kaikki pilalle. Nyt kun kuivuus on karsinu metsän marjasatoa niin muuttolinnut tulevat puutarhoihin. 

IMG_4012-normal.jpg

Muutamana vuonna on päässyt käymäään niin että Tilhiparvi on tuhonnu sadon muutamassa minuutissa.

Luumuja tulee myös tosi runsaasti. Eli luumusosetta luulisi saavan omaksi takaa. 

IMG_4031-normal.jpg

Mutta näin huonoa Tyrinisatoa ei meillä ole nähty. Tyrniä meillä syö vain vaari. Joten luulen, toivon että saan sen verran satoa että vaarin talvivarat, 

Ainut minkä kanssa minusta se maistuu hyvälle on valkosuklaa. Mutta se onkin makuasia. Tosin keräämisestä minä tykkään sillä kädet saa kunnon vitamiini kuurin. Päivän kun on keränny näitä niin onpa kädet pehmeenä monta päivää. 

Onneksi nyt jo sattaa ja sadetta on luvattu koko viikoksi. Siis toivossa olisi ehkä saada sieniäkin talven varalle. Ja ehkä Puolukoitakin.