Koskaan ei ole tarpeeksi aikaa lastenlasten kanssa yhdessä olemiseen. Kun pojan perhe asuu sen verran kaukana, ei sitä tule viikoittain ajeltua puolin eikä toisin. Päätimme vaarin kanssa ottaa kaikki kolme pikkumiestä mukaan ja tehdä pienen lomareissun. Pojalle ja miniälle se kävi hyvin. Tosin nuorin pikkumies sitten tuli kuumeeseen just ennen lähtöä, eikä päässy mukaan.

Niinpä lädimme kahden vanhemman pikkumiehen kanssa nauttimaan pikku lomasta. (5v ja 7v) Vuokrasimme pirtin Valkeisten lomalta. Paikka oli tosi ihana. Illalla emme kerinneet nauttia ulkoilusta, sillä olimme perillä sen verran myöhään ja vettä alkoi sataa taivaan täydeltä. Mutta aamulla aurinko paistoi täydellä teholla ja oli mitä kaunein syksyinen sää.

IMG_4426-normal.jpg

Ennen eläinpuistoon lähtöä kerkisimme tutustua Valkeisen loman omiin eläimiin ja pihapiiriin. Oppaana pihalla toimi tämmä kaunis tassu.

IMG_4499-normal.jpg

Ja porot löytyi tosi helposti.

IMG_4442-normal.jpg

Poikia kyllä huoletti se, että missäs ne Joulupukin muut porot on, kun näitä on niin vähän täällä. Mutta nehän löytyikin sitten kohta Ähtärin eläinpuistosta. Niin kuin löytyi paljon muitakin ihania eläimiä.

IMG_4587-normal.jpg

Tässä muutama kuva lasten suosikeista.

IMG_4880-normal.jpg

Karhut oli lasten suurimmat suosikit. Omani oli Sudet-

IMG_4910-normal.jpg

 

IMG_4661-normal.jpg

Eläimet oli tosi tyytyväisiä ja niillä oli mahtavat puitteet elellä. Paljon paremmat kuin Korkeasaaressa.

IMG_4802-normal.jpg

Mutta kyllä erilaiset linnutkin kiinnosti tosi kovasti.

IMG_4780-normal.jpg

Reitin pituus oli noin 3km. ja pojat jaksoivat koko matkan ihan hienosti. Välillä mentiin jopa juosten. Mikä kivointa kun oli makkaranpaistopaikalla ihana nutio. Siellä oli kiva vähnä levätä ja lmmitelläkin.

IMG_4627-normal.jpg

Mitä siis lapset oppi Ähtärissä. Ainakin nuorempi totesi että hän on oikeassa ei aineksia kuulu olla ruuassa ne kuuluu Majavalle.

Ainekset on, porkkanaa,kurkkua ym. Ja niitähän sitä oli Majavan pesässä ylti kyllin.

Päivä oli tosi antoisa, jos nautti pojatkin niin myös me isovanhemmat. Täytyy sanoa että tykkäsimme paljon enemmän tästä Ähtäristä kuin Korkeasaaresta. Illaksi ajeltiin kotiin viettämään nuroimman synttäreitä. Matkalla tosin pysähdyttiin taas syömään ja vähän ostoksillekin.