Meidän häät 27.4.2013

Häiden valmisteleminen

Jouluaattona 2012 oltiin 30v kihloissa. Ennen kuin läksimme Tampereelle joulun viettoon vietimme oman romanttisen aamiaishetken. Silloin päätimme, että ollaan jo harkittu tarpeeksi kauan naimisiin menoa Ja päätimme mennä naimisiin..

Eikä siinä kauaa mennyt aikaillessa, hääpäivä päätettiin 27.4.2013. Kirkoksi valittiin Tapiolan ortodoksikirkko Pyhän Herman Alaskalaisen kirkko. Se on todella kaunis freskokirkko. Onnistuimme saamaan myös Isä Mikaelin kihlaamaan ja vihkimään meidät. Se oli tärkeää meille, sillä hän siunasi tyttäremme viimmeiselle matkalleenkin.

300px-Tapiolan_kirkko1_hap%5B1%5D-normal

 

Juhlapaikaksi valittiin Hotelli Lepolampi. Hääjärjestelyt toimivat mainiosti. Ruoka oli todella hyvää, samoin palvelu. Eli ravintolapalvelut toimi todella hienosti. Mutta hotellimajoitusta en suosittele. Hinta/laatusuhde ei ole kohdallaan. Ei lähimainkaan.

535240843_4a042b6d35_z%5B1%5D-normal.jpg

 Nämä kaikki oli siis valmiina jo 11.1.2013. Eli sitten häitä suunnittelemaan ja hääpukua etsimään.

Sisareni suostui kaasoksi ja hänen miehensä pestmäniksi. Mikä oli meille suuri kunnia. Ensimmäinen hääpuku löytyi todella nopeasti. Kerkisin jo ajatella että tämähän kävi vaivattomasti. Mutta totuus olikin sitten eri juttu. Ostin puvun ja tarkoitus oli että itse lyhennän sen. Sisareni tuli tekemään mittausta ja kun rupesin sitten katselemaan hääpukua kunnolla huomasin, että se oli todella huonosti ommeltu muutenkin. Eli palautin kyseisen puvun liikkeeseen. Ja silloin päätin, että minun hääpukua ei ole tehty Kiinassa.

Ei se niin yksinkertaista ollut hääpuvun löytyminenkään. Sitä kummasti alkoi olla karanttu. Kiersin yksin hääpukuliikkeitä ja katoin netistä.Minulla oli haave hääpuvusta mutta eihän sellaista löytyny ja teettämiseen olisi menny aivan liian kauan aikaa. Ajattelin että valmistan itse, mutta toi mun rakas elämänkumppanini sanoi että älä ota itellesi sellasta tressiä. Minä jos kuulemma tietäsin että siinä olisi parin tikin virhe niin se pilaisi mun hääjuhlan. Ja olisi se pitsikin tullu aika kalliiksi. Vaikka eihän laadukkaat hääpuvut ole edullisia.

Tämä olisi ollu se  mun elämäni hääpuku.

Nimet%C3%B6n.jpg

Kävin myös Kaason ja bestmännin kanssa hääpukuliikkeessä. Ja heidän kanssaan se sitten löytyi. Kun menimme erääseen hääliikkeeseen oli toinen morsian sovittamassa kyseistä hääpukua. Muistan sanoneeni kaasolle että toi on mun puku ellei toinen morsian valikoi sitä. Eikä valikoinu. Ja istui hyvin. Bestmän sanoi että hääpukuni oli törkiän komia huttu. Ja niin se tais olla, ite tykkäsin ihan kauheesti.

Kun näin häpukuni mulle tuli mieleen yksi lempielokuva jo nuoruudesta ja siinä oleva ihana juhlapuku. Eli tämä puku. Tätä pukua olen kuolannu jo pikkutytöstä. Ja hääpuku muistutti minua tästä puvusta.

Ja olin myyty.

HIUSTENLEIKKUU%20053-normal.jpg

Hääpukuni oli luonnonvalkoinen tyllipuku jossa oli mustavalkoisia kukkakoristeita.

HIUSTENLEIKKUU%20045-normal.jpg

(Puku on nyt myynnissä tarpeettomana. Ota yhteyttä jos kiinnostaa)

Häämenua mietimme huolella koska halusimme että kaikki häävieraat ja me itsekkin voimme syödä kaikkea. Eli sen tuli olla maidoton ja kluteeniton. Hääkakut ja kahvileivät muutenkin päätin tehdä itse. Ne oli maidottomia ja sitten tein yhden kluteenittoman/maidottoman hääkakun. Olin luvannut että kaikki häävieraat saa täytekakkua hääkakkuna. Muutama harjoittelukakku tuli tehtyä jotta maku olisi juuri sellainen kuin sen halusimme olevan.

Nämä kaikki meni sutjakkaasti. Mutta häävieraiden valinta oli todella vaikea asia. Ensin katoimme ketä kaikkea haluaisimme kutsua ja siitä kerty lähes kaksisataa henkeä. Ei, ei ja ei. Emme halunneet niin isoja häitä. Tyttären hautajaisista ei ollut kulunut vielä vuottakaan, eli oli suruaika ja sellaiset häät tulevat maksamaan todella paljon. Laadusta ei haluttu tinkiä. Eikä silloin kerkiäsi seurustella kenenkään kanssa kunnolla.  No, siihen teimme seuraavan laisen ratkaisun. Mietimme millaiset häät haluamme. Ja halusimme lämminhenkiset, rauhalliset mutta myös hauskat häät. Häihin päätimme kutsua 50 vierasta. No sitten valikoimaan häävieraita. Huh se olikin vaikeaa. Kenet jätät pois ja kenet kutsut. Mutta siihenkin löysimme lopulla apukeinon. Kirjoitimme ylös ne ihmiset joiden kanssa oli viimmeisen vuoden aikana eniten oltu tekemisissä. Ja sitten löytyi juuri se 50 häävierrasta.

Päätimme että vietämme "rääppiäiset" toiset vapaammat juhlat sitten myöhemmin mökillä. Johon sitten kutusumme ystäviä ja perheenjäseniä joita ei voitu kutsua varsinaisiin häihin.

Eihän se mennyt niin kuin kuviteltiin. Luultiin että ihmiset ymmärtäisivät meidän motiivin. Mutta eikä mitä. Osa suuttui ihan kauheesti kun ei kutsuttu. Taisipa mennä välitkin poikki joidenkin kanssa tämän asian takia. Mutta elämä vain on tällaista, ja sille ei voi mitään.

Hääpaikalta ostimme vain ruuan, kahvit ja tarjoilun sekä majoituksen. Muut teimme itse. Koristelut, kattaukset, karkkipyfee ja kahvileivät tehtiin itse. Suurena apuan olikin siskoni ja hänen miehensä. Lämmin kiitos siitä heille.

IMG_7603%20copy-normal.jpg

Minun ei tarvinnut kauaa miettiä millaiset häät haluasin. Ja maku isännän kanssa meni yksiin. Kävin muutaman kerran kattomassa hääblokeja mutta ei sieltä löytyny mitään mukaan.

Niinpä alkoi askartelu. Kutsukortit, pöytäkortit, drinkkikupongit, servetit, nimikortit, pöytäkartat ja kukka-asetelmat.

  H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20015-normal.

Aikuiset sai 3 drinkkikuponkia ja samoin lapset omansa. Lasten kupongilla sai joko jäätelöannoksia tai limua. Aikuisten kupongilla alkoholipitoista juomaa.

Oikeita kynttilöitä ei haluttu pöytään koska häissä oli sen verran pieniä lapsia. Näin kenenkään ei tarvinnut vahtia niitä. Lapsille alitoimme puuhanurkan jossa oli piirrustuspöytä, pelejä, leluja ja dvd-elokuvija.

Ohjelmaa oli lapsille ja aikuisille. Karsimme pois sellaiset ohjelmat josta tulee pelkkää häslinkiä. Kuten morsiammen/sulhasen ryöstö sekä hääkimpun/sukkanauhan heitto.

Häävalssia valitessa huomasimme että emme halunneetkaan tavallista häävalssia vaan häätanssin.

Kukka-asetelmiin meni 130 valkoista ruusua ja kaksi todella suurta murattiamppellia.

Pöytäliinoja tarvittiin 25 kappaletta. Mutta ne löyty ihan kohtuuhintaan. Ja ainahan valkoisia liinoja tarvitaan. Jos en ite kovin usein niin aina joku suvusta tai ystävistä.

Valkoisia ruusuja tilasimme aikamoisen määrän ja lisää kiersimme ostamassa kaikista lähiseudun kaupoista.Tässä tilatut ruusut.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20004-normal.

Murattiamppelista sain leikattua pöytiinkin oksia. Toisesta amppelista muotoilin tarjoilupöytään asetelman

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20002-normal.

Heinistä sidoin kukkateipin avulla ympyrän jonka asensin murattiamppellin keskelle ja siihen sidoin murattia.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20003-normal.

 

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20006-normal.

Murattikehikkoon laitoin valkoisia ruusuja. Käytin kostukeputkiloita ruusuilla jotta kosteutta riittäsi moneksi päiväksi.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20189-normal.

Perjantaina 26.4. laitoimme kattaukset ja koristeet paikalleen. Minä sain keskittyä kukka-asetelmien tekemiseen ja päältäkattomiseen sillä sisareni miehineen ja veljeni auttoi liinotuksessa ja kattauksissa.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20011-normal.

Ja hyvissä ajoin kerkisimme saada kaiken tarvittavan paikalleen. Suurin osa häävieraista saapui hotellille jo Perjantaina ja sitä varten olimme vuokranneet miehille ja naisille rantasaunan. Ja se oli hvyä ratkaisu. Näin saimme seurustella häävieraiden kanssa jo edellisen illan.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20009-normal.

Nimikoimme paikat valmiiksi, sillä näin saimme varmistettua sen ettei joku vieraista jää syrjään seurustelusta.

Kihlaaminen ja vihkiminen

Kokoonnuimme hyvissä ajoin kirkkoon. Kaaso vei sormuksen Isä Mikaelille siunattavaksi jo etukäteen ennen seremonian alkamista.

Meidät kihlattiin ensin kirkon ovella. Saimme sormukset ja tuohukset käteen. Sen jälkeen Isä Mikael johdatti meidät kirkkoon. Kirkossa monien rukousten jälkeen kysyttiin onko meillä Hyvä ja vapaa tahto ja vakaa mieli ottaa puolisoksemme.... Ja tietysti vastasimme Kyllä arvoisa isä. Sen jälkeen oli vielä useita rukouksia meidän puolesta. Kruunujen kanamiseen olimme pyytäneet kuusi kantajaa, kolme kummallekkin kruunulle. Ja tarpeen olikin. Joutuivat vaihtamaan aika usein kantajaa.

IMG_7554%20copy-normal.jpg

Kruunun kantajat kantoivat kruunuja päidemme yläpuolella rukousten aikana sekä kun kiersimme ristipöydän kolmesti myötäpäivään.

Vielä muutamia rukouksia ja sen jälkeen minä kävin kunnioittamassa Jumalan äidin ikonia ja isäntä Jeesuksen ikonia.

IMG_7545%20copy-normal.jpg

Lopuksi otimme vastaan kirkossa häävieraiden onnittelut.

Olimme vihdoinkin aviopari. (menihän siihen aikaakin muutama vuosi)

Vihkiminen kesti noin kolmevarttia. Ja oli juhlallinen seremonia. Tosin en olisi voinut kuvitellakaan että olisin mennyt naimisiin luterilaisessa kirkossa. Vaikka puolisoni onkin luterilainen oli valinta itsestään selvä hänellekkin.

Häät alkoi Klo.13.00 ja juhaltilaisuus vasta Klo.16.00

Näin siksi että kenelläkään ei ole mahdoton kiire kirkosta hääpaikalle. Vanhempiväki ja pienemmät lapset kerkisivät ottaa pikku päikkärit ennen juhlaa. Ja näin jaksoivat valvoa myöhään.

Hääjuhla kesti Klo.1.00 ja onnistuivat meidän mielestä todella hyvin. Kiitos siitä häävieraille, sillä vieraat ne häät kuitenkin tekee.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20173-normal.

Häiden jälkeen raahasimme kaikki liinat,kukat, koristeet ja vaatteet kotiin. Kotona ei sitten kukkasia puuttunu. Valkoisia ruusuja riitti joka pöydälle. Purin suurimman osan asetelmista ja tein uusija kotiin. Ihanan paljon kukkasia.

H%C3%84%C3%84T%2027.4.2013%20185-normal.

Häämatkaa emme tehneet ollenkaan, mutta kävimme Tukholmassa kahdestaan. Sattui olemaan Vappuaatto ja Tukholmassa oli suuret mielenosoitukset menossa. Mutta matka onnistui ihanasti. Lepäsimme, vietimme laatuaikaa, söimme hyvää ruokaa, tanssimme ja nautimme Tukholmassa ostoksilla olosta. Oikea häämatka olisi tarkoitus viettää jossain vaihessa, ehkä vuoden päästä.