En malttanut olla laittamatta näitä ihania Jouluhenkisä kuvia. Omat Joulukoristeet tuotiin vaarin kanssa tänään kellarista. Huomenna voin aloittaa valoista ja pikkuhiljaa jatkaa kuuseen saakka.Vintakehenkiseen pikkujouluun vaikka -50 kattaus.
Tässä muutama joululahjaidea vuodelta 1936

Ruokomattoa hyödynnettiin jo sillon. Kuinka monella onkaan ollut sellanen nykyperheessä retkimattona tai aurigonotto mattona. Aika monella.

Tässä komeron perälle unohtuneelle ruokomatolle uusiokäyttöideaa vaikka pukinkonttiin.Paistoi se aurinko syksyllä, tosin aika harvoin.Hortensia jaksaa vain kukkia.


Puutaehassa on aikamoinen määrä pieniä patsaita. (Minusta ne on asukkaita) Mutta talveksi ne saavat mennä huilaamaan varastoon. Keräilin niitä puutarhasta talteen, samoin laitoimme terassinkin talvikuntoon.On keijua, sammakoita, oravaa, peikkoja ja tonttuja. Sitten kun ne kerää talvivarastoon huomaakin, että niitähän on kertynyt aika lailla. Mutta ei niitä ajattele silloin kun ne on tuolla puutarhassa. Ne on jo niin osa sitä, ihan kuin kukatkin.
Santtu sorsakin sai lähteä sisätiloihin lammikostaan, vaikka vielä aurinko aika lämpimästi paistokin. Mutta kun ei koskaan tiedä kuinka nopeasti  pakkaset tulee.Ostin Syysloman aikana ihania 50-luvun muotilehtiä, naistenlehtiä ja käsityölehtiä. Niissä on ihania naisten vaatemalleja. Niistä katselen nyt mallia talvitakille. Tässä on kuva yhdestä neulemallilehdestä.
Sateisina syyspäivinä on kiva leipoa. Tämä on talvallinen maustekakku, tosin ilman maitotuotteita. Kyllä se syötyä tuli ja aika nopeestikkin.
Tämän kakun tein muuten samalla maustekakkureseptillä kuin edellisenkin,  tosin ilman mausteita ja maitotuotteita. Mausteiden sijasta käytin kuivattuja marjoja. Hienonsin kuivatut vadelmat ja mustikat jauhoksi ja lisäsin taikinaan. Kuorrutin mansikan makuisella kinuskilla. Tämä kuva on otettu ennen kun se jähmettyi. Maku oli huomattavasti parempi kuin ulkonäkö.Käytiin kattomassa ystävien pikkuprinsessaa ja rotinakakuksi tein maidottoman täytekakun hillona käytin valkoistaviinimarjahilloa. Oli kivan raikas. Ei ollenkaan niin imelä kuin kuvasta voisi luulla.
(Ruusut ei oikein onnistunu, mutta kyllä ne kukaksi tunnistaa)
Sienestyksen ja kalastuksen välissä laitoin vähän syysistutuksia. Tänä vuonna laitoin tavallista vähemmän ,sillä loppusyksy meni niin ettei juuri keritty puuhamaassa olla. Mutta jotain kuitenkin halusin laittaa. Tässä muutamasta kuva.

Vanha tonkka sai tällaisen kannen ladon nurkalle.

Leikkimökin ikkunalle laitoin myös vähän koristusta.Vaikka syksy on ollut yhtä sateinen kuin kesäkin, niin onneksi puutarhan kukat antaa väriloistoaan auringon puuttuessa.
Sienireissulla tapasin Telkän syömäpuuhissa lammenrannalla.
Ja arkahan se oli. Vaikka kuinka yritin liikkua hiljaa, niin säikyttelin sen kuitenkin.Mutta ei hylännyt lampea kuitenkaan.

Tänä syksynä taivas oli todella kaunis niin auringon noustessa kuin laskiessakin.Sadepilvet teki tuloaan