Pitkästä aikaa käytiin mökillä. Lumi oli peittäny koko tienoon kauniisti. Tosin kiipeäminen mökille ei ollu kovin kivaa kun lunta oli 30cm portailla. Mutta teimme lumityöt nyt vain parkkipaikalle. Seuraavalla kerralla sitten loput. Ei ollu  tänävuonna mitään ennätyslumia. Mutta kivasti sitten kuitenkin.

Rusakko oli kyllä kierrelly pitkin pihaa ettimässä syömistä. Ja olihan se löytänykkin, omenapuun alimpia oksia. Lumi oli jossain vaiheessa taivuttanu oksia niin alas että oli yltäny. Mutta vahingot oli pienet. Onneksi rungot on suojattu verkoilla.

Ruusutkin oli saanu olla rauhassa kun oltiin syksyllä havutettu ne. Ei ollu ruennu niitä kaivelemaan, ainakaan vielä. Todelliset vahingot mitä erittäin runsaat vesisateet ja pakkaset on aiheuttanu selviää sitten keväällä ja kesän aikana. Mutta en niitä nyt ala vielä surra. Surraan sitten jos/kun on aihetta. Etukäteen murehtiminen ei kuitenkaan auta mitään.

Kylläpä piha taas näytti niin erilaiselta lumisena. Rakastan sitä että meillä on monta vuodenaikaa. Olisi tylsää jos aina olisi samannäköistä. Keväällä taas kaikki muuttuu. Mutta laitan muutaman kuvan kesältä ja nyt talvelta.

Kohta pääsee taas suunnittelemaan mitä tulevana kesänä terassille laitetaan. Voi kun olisi sellainen kristallipallo josta näkisi kesän sään. Olisi niin paljon helpompaa tuo kukkien valinta.

20170627_115224.jpg

Terassin kaitetita ja ruokailutilaa piettää valkoinen puhdas lumi.

DSC_0493.jpg

 

10.jpg

Lumen alla on myös perennapenkit. Tänä sykysynä jäi osa perennapenkkejä siivoamatta. No keväällä sitten. Ja onhan hiirille siemmeniä syötäväksi.

DSC_0483.jpg

Siellä nukkuu puutarha lumen alla. Koristeomenapuusta ei kaikki pikkuomenat kelvanneet linnuille. Oli  niin paljon muutakin syötävää. Vain silloin kun ei metsässä ole paljoa syötävää ne kelpaa. Eivät taida olla kovin suurta herkkua.

Nyt sitä jo kovasti odottaa että pääsee haravoimaan ja tonkimaan pihalle. Paljon onkin puuhaa tälle keväälle suunniteltu. Saa sitten nähdä mitä kerkiää lopulta tekemään.

Mukavaa alkanutta kevättalvea kaikille.