Yleensä en lähde mukaan haasteisiin, mutta tällä kertaa kun se tulee erittäin rakkaalta ystävältä. Niin minäpä lähdinkin siihen mukaan. Haaste löytyy alla olevasta osoitteesta. Hän asustelee nyt perheineen Bupaissa, voit käydä halutessasi moikkaamassa häntä hänen blokissaan. Blogin nimi on Hangesta Hiekalle.

 

 

  1. Mistä löydät parhaimmat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?  Kyllä ne löytyy tuolta Puuhamaan puutarhasta ja lähiympäristöstä. Kaikesta mikä on omasta mielestä kaunista ja jollain lailla puhuttuvaa. Kuvia tulee otettua aivan kamalasti ja vain osa tulee blokiin.

pl7.jpg

 

IMG_3042.jpg

 

  1. Mikä on aikaisin muistikuvasi? Olen varmaan myös sellainen 3-3,5v pikkutyttönen. Asumme perheeni kanssa maalla pienessä torpassa. Talo on maalaamaton lautavuorattu ja laudat ovat harmaantuneet ajan myötä. Muistan kuinka istuin puuportailla aamuauringossa ja ihastelin kuinka kauniisti aurinko paistoi siihen harmaaseen lautaseinään. Siinä vaihteli värit harmaasta vähän punertavaan sävyyn. Aurino paistoi tosi lämpimästi ja oli aivan hiljainen kesäaamu. Se on yksi onnellisimmista muistoista ja sitä kauneutta en ikinä unohda

      IMG_2855.jpg

      3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin? Kyllä ne on varmaan päiväkirjani. Päiväkirjaa olen kirjoittanut siitä saakka kun opin kirjottamaan kunnolla. Muta tallessa taitaa olla 9v asti kirjoitetu.

thTN1DMWY7.jpg

4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu? Muistan kun sain lapsena lahjaksi Muumikirjan. Se oli minusta niin pelottava että poltin sen saunan pesässä. Niissä kirjoissa Muumit (kuvissa) ei ollut mitään hellyttäviä valkoisia virtahepoja vaan ihan jotain muuta. Mutta mieleeni on jäänyt satu Punaisista kengistä jota isäni äiti minulle luki. Ja ai että mä pelkäsin. Vasta aikuisena suostuin laittamaan jalkaani punaiset kengät. Ja vieläkin kun näen punaiset pikkukengät satu tulee mieleeni. Mutta nuo kokemukset ei kuitenkaan vieny nautintoa lukemisesta.

IMG_4179%5B1%5D%5B1%5D.jpg

5. Oletko kirjojen lukija?  Kyllä luen mielelläni kirjoja varsinkin syksyllä ja talvella. Mutta kesällä jää vähemmälle. Yleensä lukemani kirjat kertovat vahoista naisista. Yksi lempikirasarjasta on tämä. Tosin kaksi viimmeistä kirjaa sarjasta oli pettymys. Ne oli väkisin väsättyjä.

luolakarhunklaani_sb%5B1%5D.jpg

6. Mistä nykyaika kärsii?  Mielestäni nykyaika/nyky-yhteiskunta kärsii eniten välinpitämättömyydestä. Se kohdistuu luontoon, lapsiin, vanhuksiin, alkoholiin, huumeisiin ja yleensä kaikkeen. Aika yleisesti ihmiset ajattelee vain omaa itseään. Kuvitellaan että kyllä joku toinen hoitaa ei kuulu minulle. Toinen on yleinen paapomisasenne. Saa tehdä mitä haluaa ja elää miten haluaa ilman että siitä joutuu vastuuseen. Päätä silitellään ja kyllä se siitä.

 

7. Mitä arvostat tänä päivänä? Ehdottomasti omaa perhettä ja ystäviä. Mutta myös luontoa ja sen ihmeitä. Arvostan kaikkea mikä on itse tehtyä tai entisöityä. Mutta en kuitenkaan katso olevani mikään tiukkapiponen viherpiipertäjä.

IMG_1853.jpg

8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän? Nyt jos saisin valita niin se olisi hyvin rakas ystäväni Iivantiirassa, häntä olen ajatellut viimepäivinä todella paljon ja ikävä on kova. Emme ole nähneet pariin vuoteen kuin kerran ja silloinkin hautajaisissa. Eini sinua kaivataan.

9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön? Kyllähän se on aina tuo oma rakas puoliso.

HIUSTENLEIKKUU%20025.jpg

10. Tänään sinua kohtaa onni! Mitä pukisit päällesi? Jos todella kohtaisi sellainen onni, että saisin kaikki rakkaat ihmiset lähelleni ja saisimme järjetää kunnon juhlat. Sekä saisin pukea päälleni mitä vain haluaisin,  niin varmaan jotain tämän tapaista. (tekisin itse tai teettäsin)

jouluk-lanvingown%5B1%5D.jpg

Jos vastaat haasteeseen, niin laita blokiosoitteesi tänne niin käyn lukemassa kirjoituksesi. Eli haasteeseen voi vastata jokainen joka haluaa tai jättää vastaamatta.