Uusivuosi puuhamaassa.
Ulkona satoi alijäätynyttä vettä ja välillä räntää. Lumi oli tehnyt omia taideteoksiaan terassin kaiteelle.

Emme laittaneet joulua mökkiin sisälle ollenkaan koska emme olleet siellä jouluna. Mutta ulkona oli jouluvalaistus joten nautimme siitä.
Perinteen mukaan aamutee ja aamukahvi terassilla. Alijäätynyt vesi jäätyi puihin sitä mukaa kun sitä satoi. Saimme kokea mahtavan uudenvuoden konsertin kun tuuli soitti jäätyneillä koivunoksilla. Helinää mutta ei kulkusten vaan jäisten koivunoksien.Uuden vuoden aattopäivä tehtiin polttopuita ja saatiinkin aikamoinen pino aikaseksi. Kun ilta hämärtyi laittelimme lyhtyjä ja roihuja pihalle loistamaan. Saunan lämmössä ja takkatulen rauhoittavassa loimussa otettiin vastaan vuosi 2013
Onneksi illalla satoi sen verran lunta että maa ja puut sai valkoisen puhtaan vaipan ylleen.Jouluvalot saivat riittää meidän juhlimiseen. Emme ampuneet raketteja niin kuin emme ole sitä tehneet ennenkään. Joulua täytyy juhlia aina isoin kirjaimin, mutta vuoden vaihdetta ei juhlita juuri ollenkaan.Mutta olihan jouluvalot ulkona vaikka mökissä ei ollutkaan.Jouluaattoaamu vietettiin kotona vaarin kanssa kahdestaan romanttisessa ilmapiirissä.

Oman pikkujouluaaton jälkeen ajelimme Tampereelle viettämään joulua. Sää ei ollut kovin suotuisa, puolet matkasta satoi pyryttäen lunta, mutta perille päästiin turvallisesti.
 


Joulu Tampereella oli kiva. Kiitos siitä miniälle ja pojalle. Tunnelma oli lämmin ja kotoisa. Pikkumiehet teki joulun tunnelman. Ja olihan siinä pikkumiehillä jännittämistä kun pukkia odottelivat. Mutta turhaan ei pukkia odotetlu, sillä pukki toi runsaasti lahjoja. Illalla ajeltiin kotiin Espooseen ja vietimme loppujoulun kahdestaan kaupunkiasunnolla.

Joulu oli lämmin ja onnellinen
Tosin vaarin joulua varjosti flunssa kurkkukipuineen ja pikku kuumeineen.