Kevät etenee

Olimme viikonlopulla pikavisiitillä mökillä. Mentiin illalla ja saunottiin. Nukuttiin yö hyvin hiljaisuudessa ja aamulla takaisin kotiin. Poika oli 3 pikkumiehen kanssa käymässä. Pieni asunto niin me yleensä silloin yövytään mökillä. Onneksi se on mahdollista, kun mökki on niin lähellä. Voi että kädet syyhyää päästä rapsuttelemaan puutarhaa. Niin paljon on tekemistä siellä. Krookukset oli jo nostanu päätään kovasti. Ja osa jopa oli aloittamassa kukintaakin.

DSC_0586.jpg

Narsissit oli myös nostanu päätään kylmästä maata, ihan vähän näkyi jo Tulppaaninpäitäkin. Noin pikaisesti puutarhan kierrettyäni en nähdy vielä pahoja vahinkoja. Mehitähdet oli selvinneet tosi hyvin. Vuorenkilvet oli myös saaneet nostettua lehtensä terhakasti ylös.

DSC_0583.jpg

Mikä ihaninta, sai istua saunan jäkeen terassilla ja nauttia olostaan. Lintujen konsertti oli valtava. Mutta niin kaunista kuultavaa. Mustarastas antoi kauniin konsertin. Vaikka eihän se ollu meitä varten. Mutta nautittiin kuitenkin sen kuuntelusta.

Onneksi ensi viikonlopulla pääsee rapsuttamaan. Havuja otin jo osittain pois ruusujen yltä. Mutta jätin muutamia koska rusakot on näköjään koikkilehtineet kovin tontilla. Ihme etteivät olleet syöneet Krookuksen nuppuja ja kukintoja. Joinanin vuosina ovat niittäneet ne totaalisesti.  Osa lehtiä jäi haravoimatta syksyllä ja mäen alla on haravointia, kun syksyllä kaadettiin niitä puita. Mies on lapittanu niitä kovasti, mutta täytyy kasata ne kuivumaan verkkohäkkeihin.

Mitäs kaikkea tässä täytyykään keväällä saada aikaan. Annas kun luettelen.

- kukkapenkkien siivoaminen - pahimmat tuulen tuomat lehdet haravoitava - havutukset pois - kivikot pestävä - uusi kasvihuone rakennettava - vanha kasvihuone purettava - multaa kannettava 30-40 säkkiä mäen päälle - kasvulaatikot täytettävä mullalla - hyötykasvit istutettava (peruna,porkkana,punajuuti, yrtit ym.) - lapit kasattava häkkeihin - terassi pestävä - terassin laittia öljyttävä - terassikalusteet puhdistettava ja öljyttävä - ruusut leikattava - kalkitus ja lannoitus - ruukkujen pesua.

No ei viikonloppuisin ole tekemisestä puutetta. Mutta onneksi tuo mieskin antaa apua jos milloin omilta töiltään ehtii. Perinteisesti on haravointikasat kärränny kompostiin.  Mutta kun nuo saan tehtyä, niin sitten kesä saa alkaa tehdä tuloaan. Ja kyllä unikin maistaa aina päivän jälkeen. Kun kesä tulee lista onkin paljon pidempi, niin kuin kaikilla jotaka puutarhaa hoitaa. Vaikka välillä tuntuu että talvea ei tarviis olla . Mutta, kyllä se on hyvä kun meillä on tuo talvikin. Saa levätä ja suunnitella uutta seuraavalle kesälle. Monta projektia olen suunnitellu taas kesän varalle. Saa sitten nähdä mitkä kerkiän toteuttaa.

Nyt ei paljon kuvia tällä kertaa. Mutta ensi kerralla siitäkin edestä.

Mutta niistä ja muusta sitten kirjoittelen taas tänne.

Kiitos kun taas viihdyit sivuillani.