Sitä kun vuosia punkaatuu tuolla ulkona (ja sisälläkin), niin välillä iskee sellanen tunne ettei oo saanu mitään aikaan. Mutta sillon on hyvä omalle mielelle palata ajassa taaksepäin ja kattoa mistä on aloittanu ja mihin on tullu. 

Yleensä joka kesä minulla on ollu jokin projeksti ja välillä useampi mikä on pitäny tehdä kesän aikana. No onhan niitä tällekkin kesälle. Mutta vielä ei ole saatu mitään tehtyä. Mulla on nyt 2vko kesälomaa. Eka viikko meni perseelleen, jos noin rumasti voi sanoa. Ainut ilonaihe oli miehen siskon tyttären lapset, jotka oli meillä mökillä hoidossa 3pv. Ja nyt näyttää että sataa vettä koko tän toisen viikon. Ollaan miehen kans vuorotellen sairasteltu, joten mitään ei oo saatu aikaan. Välillä on tullu sellanen tunne että koko tän paikan vois myyä ja miettiä uudestaan mitä halutaan.

Mutta hyvä lääke turhautumiselle on käydä läpi hieman historiaa. 

Kun sitten kävin puuhamaan historiaa läpi, niin monta muistoa tuli kyllä mieleen. Sain jopa nauraa yksin ääneen täällä. Nämä vanhat kuvat on otettu heti silloin kun ostettiin, niin ettei oltu vielä ihan mitään tehty. Kävelty ja vain kuvattu.

Tämä kuva on lahonneesta terssista. Terassilta avautu näkymä tuuheaseen metsää. Suuria kuusia kasvoi ihan kiinni lahossa terassissa. Samoin oli hurjan iso kekomuurahaisen pesä.

1344358759_img-24d03f60abdefc82c068fee50

Terassia tehtiin kahdessa osassa. Ruokailutila tehtiin kun tuli useampi lapsenlapsi. Sopivat leikkimään terassilla paremmin kun ruokailutila on erikseen.

20180626_100247.jpg

Hirret oli käsitelty jollain kamalalla venelakalla ja hirsien pinnalla oli paksu pinttynyt siitepöly ja lehtivihreä kerros. Hirret oli muuten kyllä kunnossa. Muu onkin sitten tehty uudelleen mökkiin.

1344359230_img-6f8ec00b852cfadfaf1b46816

Mökin hirret puhdistin käsin hiomalla ja harjaamalla. Siskon mies oli hieman apuna. Korkeen paikan kammosena kun en millään uskaltanu kiivetä harjakorkeudelle. Mökki sai punasen maalin ja valkoiser kehykset.

DSC_0638.jpg

Joka kesä korjattiin vähän mökkiä ja laitettiin puutarhaa. Yhtäaikaa.

1344359337_img-b5e5da1980849ecbe67065529

Tässä samasta kohtaa kuvaa ennen ja nyt.

20160802_170307.jpg

 

1344358824_img-bdcfe00d7d89f2f14232f202b

Tässä kuvaa terassilta ennen ja nyt. Näkymä on muuttunu paljon. 

image.jpg

Onneksi en kuunnellut mökkinaapureita.  Sanoivat ettei kannata mitään laittaa ei täällä mikään kasva. No kyllä kasvaa.

20170617_183832.jpg

Kasvaa mutta vaatii kastelua ja kovaa työtä. Pikkumiehet alkoi viihtyä paremmin ja paremmin mökillä kun saivat oman leikkipaikan. Rakensin heille leikkimökin miehen pienellä avustuksella. Mutta ilman apua en olisimyksin saanu kattotuoleja paikalleen.

Vaikka mökillä olikin kantovesi niin heti kun saatiin hankittua sähköt halusin suihkulähteen. Siitä muistuukin mieleen mielenkiintoinen tarina. Olin kaivanu ja istuttanu, kantanu vettä mäen päälle koko edellise viikonlopun. Sitten pääsin välillä hoitamaan jo istutettuja alueita. Olin mäen alla kitkemässä kun naapuri pysähtyi juttusille. Niin kuin täällä on tapana. Hän nauroi mun uurastamiselleni, kuten tavallista. Sitten heitti läpällä, että kohta kai sulla on suihkulähdekkintuolla mäen päällä. No, minä sanoin että niin siellä jo onkin. Hän ei meinannu uskoa todeksi. Kävi kattomassa ja kysyi miten oot saanu veden tänne mäenpäälle. No kantamalla sanoin. Hän punoi päätään ja lähti mökilleen, ei sanonu mitään.

20160623_081757.jpg

Niin. Onhan sitä saanu aikaan aika paljonkin näinä vuosina. Mutta välillä meinaa iskeä uskon puute, kun hommat ei menekkään niinkuin on suunnitellu. Tosin jos ollaan rehellisiä, niin meille tää alkaa jäädä liian pieneksi. Paljon ollaan kyllä kahdestaankin täällä, mutta sitten kun perhe ja ystävät tulee, niin tila ei tahdo riittää mitenkään. Mutta täytyy miettiä josko tätä vuosien varrella laajentaisi tai sitten laittasi vaihtoon. Kumpikaan vaihtoehto ei oo pois pyyhitty suunnitelista.

Sen verran on mökkeily muuttunu, että viimevuosina ei enää olla talvella mökkeilty juuri ollenkaan. Liekkö laiskuutta vai mukavuudenhalua.  Eihän tässä ollu nyt kuvia kuin pieneltä osalta pihaa, mutta antaa jotain osviittaa siitä mitä on aikaan saatu.

Huh. Tekipä hyvää. 

Niin, tämähän on vuodatus .net 😉