Mummelin puuhamaassa kasvaa tällä hetkellä 54 kuunliljaa. Joista noin 48 on jo niin suurikokoisia, että olisi pitänyt jakaa aikaa sitten. On niistä otettu taimia muille kyllä koko ajan. Mutta näyttää että kasvu vain kiihtyy kun niistä vähän nipistää taimia. Olen säästänyt jakamista siihen saakka josko tässä noi unelmat toteutuisivat ja saisin sitten niitä mukaan.

Lajikkeita ei ole kovin montaa, eikä nimistä ole hajuakaan, sillä olen niitä saanut ajan myötä yhdestä jos toisestakin puutarhasta. Ja monta lajiketta vielä haluan. Tosin en halua niitä pinimpiä lajikkeita kuitenkaan. Isoja ja mahdollisimman vaaleita lajikkeita on tarkoitus nyt alkaa kerätä. Valkoinen olisi tosi ihana löytää.

Nämä ovat meidän pienokaiset. Näidenkin puskien läpimitta on kuitenkin runsas 40cm.

IMG_1308-normal.jpg

Tämä on mielenkiintoinen asukki josta olen yrittänyt löytää nimeä. Näitä meillä on parikymmentä ja niiden kukinta-aika vaihtelee Kesäkuusta - Syyskuuhun. Osassa on valkoiset kukat ja osassa liilat. Ledet on kuitenkin niin samanlaiset että en niissä eroa juurikaan huomaa. 

IMG_1311-normal.jpg

Tätä minä kutsun vanhaksi herraksi. Sen lehdet on todella suuria ja tummanvihreitä. Se on saanut nimesä siksi että se on meidän ensimmäinen Kuunliljalajike. Ensimmiset tuli jo 11v sitten.

IMG_1301-normal.jpg

Näistä kirjavista tykkään todella. Tämä kaunotar omaa mukavat vään kippuraiset lehdet. Kukintoa on sekä valkoista että liilan väristä. (ei samassa kasvissa)

IMG_1303-normal.jpg

Jämäkkä lehtinen jössikkä.

IMG_1325-normal.jpg

Tämä on minun suosikkini. Kaikkein yliveto. Kukkii tosi runsaasti valkoisena mutta noi lehdet on minusta niin kauniit.

IMG_1324-normal.jpg

Tää on meidän jötkäle. Sen koko on aivan käsittämätön. Näitä en ole uskaltanu mennä jakamaan sillä niiden juuressa kasvaa piippuköynnös. (Aina ei tule ajateltua kaikkea kun istuttelee) Mutta täytyy varoen ottaa siitä kuitenkin taimia jossain vaiheessa. 

IMG_1320-normal.jpg

Olen istuttanut eri lajikkeita vierekkäin ja ne on viehättäviä silloinkin kun ei ole kukassa.

IMG_1328-normal.jpg

Kuunliljoihin olen tykästyny varmaan siksi että ne on kauniita vaikka ei ole kukinta-aikakaan. Vaikka moni sanoo että niiden kukinta on mitätöntä niin se ei pidä paikkaansa ei ainakaan meillä. Ne tekee valtavan määrän kukkaterttuja kerrallaan. Nyt olemme saaneet sellaisen repertuaarin jo kerättyä että kukinta alkaa Kesäkuun lopulla ja jatkuu myöhään syksyyn. Aina vuorollaan joku kukkiin. 

No jos jotain nekatiivistä täytyy kaivamalla kaivaa niin ehkä yksi löytyy. Jos ei ole kerinny ennen pakkasia katkoa lehtiä niin sitten joutuu keräämään limaset lehtikasat. Mutta muuta en keksi. Ne on ollu niin varmoja menestyjiä vaikka onkin paahteinen piha. Ei tauteja eikä tuholaisia riesana.

Vaatii kyllä tilaa aika lailla. Ainakin nämä lajikkeet mitä meillä on.