Puutarhaan on eniten varmaan istuettu erilaisia liljoa. Ja tänä vuonna niiden kukinta on ollu tosi runsasta ja kestäny kauan. Nyt alkaa kukinta olla tuoksu- ja värililjoilla kohta ohi. Mutta vielä jatkuu vähän kuitenkin.

IMG_0125.jpg

 

 

IMG_0026.jpg

Tuoksuliljoja tätytyy ensi keväänä siirtää vähän laajelmmalle alueella. Tänä vuonna tuli välillä sellainen tunne että niitä on liikaa terassin läheisydellä. Tuoksu oli tosi huumaava välillä.

IMG_0119.jpg

Mutta täytyy kattoa josko löytäsi värililjoja hieman eri värivaihtoedoissa seuraavilta puutarhamessuilta.

IMG_1280.jpg

 

IMG_1244.jpg

Tarha-alpit on myös jo lakanneet kukkimasa niin kuin monet muutkin perennat tältä kesältä.

IMG_0021.jpg

Suikeroalppia laitoin ruukkuihin Pelangonien liskäksi ja hyvin on tykänneet siinä kasvaa ja nyt kukkivatkin. 

IMG_0020.jpg

Jos kesällä tuntui terassikukkia muovittaessa että lumpeet menestyisi paremmin. Niin kyllä nyt täytyy todeta että kyllä muovitus kannatti. Nyt terassi kukkii tosi ihanasti ja runsaasti. 

8.jpg

Kukinta on ollut pihassa sen verran runsasta, etttä olen raskinu leikata maljakkoonkin sisälle ja terassille.

10.jpg

Kukintaa on niin isona kuin pienenä.

1.jpg

Tämä terassihortensia on menestyny tosi hyvin mökin päädyssä jo useamman vuoden. Eikä kukinta tuonu tänävuonnakaan pettymystä. Kukkaset on todella suuria ja puhtaan valkoisia.

4.jpg

 

Ruusut ovat näistä lämpimistä päivistä nauttinu, niin että kukinnasta on saatu me vuorostaan nauttia.

IMG_1264.jpg

Samoin suurinosa Kuunliljalajikkeista on myös kukkinu. Mutta onneksi eri lajikkeet kukkivat eri aikaan joten kukintaa riitää vielä Syyskuullekin. (Ellei tule pakkasia)

IMG_1284.jpg

Sateinen kesä toi etanavitjauksen tähän pihaan. Niistä ei ole ennen ollu haitaa, mutta nyt tuntuu että ne syö joka perennan lehdet. Ja vähän kukkiakin. Piha on eteläinen rinnepiha siksi niitä ei aimmin ole näkyny. Mutta onhan tuo märkänä tän pihan pitänykkin lähes koko kesän. Mutta jospa näitä kesiä ei olis kovin usein.

IMG_1307.jpg

Tässä olen yrittäny kuvata yhden illan huumaavaa Vaaleanpunaista hetkeä. Ei se kovin hyvin tallentunu. Mutta oli mahtavaa kun luonto sai hetkeksi vaaleanpunaisen usvan.

Nyt jäädään odottelemaan syyskukintoja ja tekemään vielä säilömistä. Ja pari ideaakin olisi mielessä jotka haluan toteuttaa vielä tälle syksylle.

Silmän ruokaa ei ole tuonu ainoastaan pihan kukkaset. Aamut ovat olleet myös täynnä silmän ruokaa. Sillä lähden töihin aina enen auringon nousua. Ja matkalla olen saanu ihastella upeita auringonnoususuja Bodomjärven rantatiellä. 

6.jpg

Toivottavasti saamme tänä vuonna kauniin ruskankin. Sääli että illat ja yöt ovat olleet tosi kylmiä päivän helteistä riippumatta. On jääny ne nuotioillat viettämättä.

9.jpg

Hyvää alkusyksyä kaikille.