Helle jatkuu edelleenkin. Itse en olosuhteiden pakosta ole voinut olla Puuhamaassa, mutta vaari on kulkenut sieltä käsin töissä. Illat hällä onkin mennyt puutarhaa kastellessa, kesäkukkasia nyppiessä ja muita puutarha töitä tehdessä. Ja kyllä oli taas ihanaa kun pääsin sinne Perjantaina. Ensin kiersin koko puutarhan ja ihailin mitä kaikkea siellä taas kukkiikaan. Ja kukkihan siellä.

IMG_2832-normal.jpg

Hortenssiat oli täydessä kukassa. Kukkatertut oli niin valtavan suuria että vaarin oli pitänyt laittaa tukiaitaa niille.

IMG_2836-normal.jpgNämä Muutama vuosi sitten vaarilta saadut äitienpäiväruusut oli puhjenneet täyteen loistoonsa.

IMG_2992-normal.jpg

Mäen päällä Aurinkonauhukset aloittivat jo kukintansa.

IMG_2980-normal.jpg

Liljat jatkavat kukintaansa. Vuosia jo pihassa viihtynty valkoinen värililja oli kauneimmillaan. Keväällä ostin lisää liljoja, mutta en istuttanu niitä kukkapenkkiin tänä vuonna vaan ruukkuihin. Ovat saaneet kasvaa viimeviikkoon saakka kasvihuoneessa ja nyt sitten siirretty ulos. Ja kauniisti kukkivat jo nämä vaaleanpunaiset.

Taas kävi kuin joskus ennenkin. Vaikka olin ostanut useita eri värisiä värililjoja niin kappas vaan ne olikin lähes kaikki vaaleanpunaisia. Ilmanko en aina on puutarhamessuilla niin edullisia. Mutta mitäpä se haittaa loppupelissä. Nyt on sitten monta ruukullista vaaleanpunaisia liljoja. Mutta otetaan huumorilla, mullahan sattui olemaan kesäkukissa vaaleanpunainen teemana tänä vuonna. Joten käy hyvin yhteen.

IMG_3037-normal.jpg

Samoin Daaliat laitoin saavaiin ja isoihin ruukkuihin. Nyt nekin oli aloittaneet kukinnan.

IMG_3026-normal.jpg

 

IMG_3068-normal.jpg

 

IMG_3033-normal.jpg

Kyllä vaarilla kastelemista riittääkin.

Maanpeitekasveista Kaukaasian maksaruoho vaaleanpunaisena on nyt parhaimmillaan kukinnassa. Sen hunajainen tuoksu on houkutellut tarhamehiläiset pihaamme.

IMG_3005-normal.jpg

 

IMG_2817-normal.jpg

Valkoinen ja keltainen maksaruoho antaa odottaa vielä hieman kukintaansa. Tuon valkoisen maksaruohon on varmaankin lintu tuonu meille jostain. Se vain ilmestyi pihaan ja kun olemme varjelleet sitä on se levinnyt jo aika kivasti.

IMG_2747-normal.jpg

Keltaisen sain mökkinaapurilta kun vaihdoimme taimia.